Συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν χθες, Πέμπτη 15/02, οι αγρότες, κατά την πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στη Νίκαια της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες αποφάσισαν να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη 20/03.

*Διαβάστε εδώ: Τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη: Οι αγρότες καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο - Θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τελωνεία και λιμάνια

Ακόμα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων και δημοσίων κτιρίων, καθώς δηλώνουν απογοητευμένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.


Κλείνουν τα τελωνεία Νίκης και Καστοριάς για τα φορτηγά

Οι αγρότες της Φλώρινας, του Αμυνταίου, της Καστοριάς και όλης της Δυτικής Μακεδονίας, κλείνουν τα τελωνεία Νίκης και Καστοριάς μόνο για τα φορτηγά που μεταφέρουν τα εμπορεύματα και της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Φιλώτα, μετά και τις αποφάσεις στη σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

Ειδικότερα, από τις 11 σήμερα το πρωί, το τελωνείο της Νίκης θα μείνει κλειστό για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα, ενώ από προχθές το βράδυ έχει αποκλειστεί το τελωνείο της Καστοριάς, στο Δισπηλιό.

Ακόμα, σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αγιά, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε συμβολικό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από τον Πλατύκαμπο Λάρισας δεν αποκλείεται και το Σαββατοκύριακο να υπάρξουν κάποιες δράσεις, οι οποίες θα αποφασιστούν το απόγευμα στη γενική συνέλευση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6bh8maxsbd)


Πάυλος Μαρινάκης: Έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια

«Μετά την προχθεσινή δίκαιη και ολοκληρωμένη πρόταση του πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των αγροτών σε συνέχεια των όσων εξαγγέλθηκαν και τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα παρερμηνείας. Προφανώς θα υλοποιήσει όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Μεγάλη σημασία έχει η συνέπεια έργων και λόγων», αποσαφήνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της Ηπείρου

Επιμένουν στα αιτήματά τους και οι αγρότες της Ηπείρου και καλούν την κυβέρνηση να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Μετά τη διαμαρτυρία στην Εφορία Ιωαννίνων, την περασμένη Δευτέρα, και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό.

Καθημερινά κλείνουν για ένα δίωρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πιέζοντας την κυβέρνηση, ενώ διαρκή συμπαράσταση παρέχουν και οι αγρότες των Ιωαννίνων.

Επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες της Άρτας, οι οποίοι θα μείνουν στους δρόμους, μέχρι η κυβέρνηση να κατανοήσει τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να δώσεις λύσεις.