Ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε στη 30χρονη μητέρα από τη Βέροια που είχε πετάξει το 11 μηνών βρέφος της στον Αλιάκμονα ποταμό, έχοντας ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, η 30χρονη καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία με δόλο, με μειωμένο καταλογισμό.

Στην απολογία της η γυναίκα έδωσε αντιφατικές εξηγήσεις. Από τη μια, είπε πως πέταξε το κοριτσάκι στο φράγμα και από την άλλη πως το μωρό είναι ζωντανό, καθώς -όπως υποστήριξε- ο πατέρας του ήταν εκεί και το έσωσε, αλλά δεν το παρουσιάζουν για να το δώσουν στην πραγματική του μητέρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η μητέρα φέρεται να έφυγε με ταξί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί με το παιδάκι της από το σπίτι όπου διαμένει με τη μητέρα της, τον παππού και τον αδερφό της. Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στο σπίτι πάλι με ταξί και χωρίς το παιδί, με αποτέλεσμα οι δικοί της να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία.

«Κανείς δεν αγαπάει το παιδί μου, ούτε οι γονείς μου το αγαπούσαν», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια της 28χρονης. Η νεαρή μητέρα ομολόγησε την πράξη της έπειτα από πίεση των αστυνομικών και υπέδειξε το σημείο που πέταξε το μωρό.

Στην αρχή έλεγε διάφορα που δεν έβγαζαν νόημα και είπε ότι το είχε αφήσει σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Βέροια, ωστόσο στη συνέχεια είπε στους αστυνομικούς ότι πήγε βόλτα με το μωρό στο ποτάμι, υποδεικνύοντας ένα συγκεκριμένο σημείο. Τότε οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την έρευνα στο φράγμα του Αλιάκμονα μέχρι που τελικά χθες το βράδυ εντοπίστηκε το μωρό νεκρό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί πολλές φορές (περίπου 10) κατά το παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι της είχε χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή, την οποία το τελευταίο διάστημα είχε σταματήσει να λαμβάνει.