Χιονόπτωση επικρατεί στην Πάρνηθα και κρίθηκε αναγκαίο να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος. Συγκεκριμένα, οι Αρχές έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία οχημάτων από το ύψος του καζίνου και πάνω.




Στην Αττική, την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας μάλιστα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός σήμερα αναμένεται να είναι βροχερός στα ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα παρατηρηθούν σε υψηλά υψόμετρα.

Συγκεκριμένα, περιοχές κοντά στο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αντιμετωπίζουν βροχές και καταιγίδες.

Σε πιο δυτικές και βόρειες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου σε πολλά μέρη.

Στην Αττική, παρά τον βροχερό καιρό από νωρίς, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στα πιο ανατολικά και βόρεια τμήματα και να ανοίξει ο καιρός.

Οι άνεμοι θα φυσούν με ένταση 6-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αν και δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα, μπορεί να εμφανιστούν μερικές ασθενείς βροχές, με εναλλαγές ανάμεσα σε ηλιοφάνεια και συννεφιές. Πρόσκαιρα ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στον Θερμαϊκό κόλπο και η θερμοκρασία θα φτάσει περίπου τους 14 βαθμούς.

Την Παρασκευή η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ ο καιρός φαίνεται να ανοίγει στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με την επιστροφή της ηλιοφάνειας, αλλά και των βοριάδων.

Από το Σάββατο ο ασταθής καιρός θα υποχωρήσει στην υπόλοιπη χώρα, ενώ η Κυριακή αναμένεται να είναι καλή μέρα, με ανοδική τάση της θερμοκρασίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5edj4vecg1)