Σημαντικές αποκαλύψεις και ανατροπές για το θάνατο του σκιέρ στην Βουλγαρία φέρνουν στο φως οι μαρτυρίες που καταγράφονται.

Μέχρι σήμερα διερευνάται κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η τραγωδία που γράφτηκε στο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας με έναν Έλληνα νεκρό από χιονοστιβάδα.

Αποκλειστικά στο LIVE NEWS μιλάει ο ένας από τους τέσσερις άνδρες της παρέας των Ελλήνων σκιέρ που κατάφερε να επιζήσει.

Περιγράφει τι προηγήθηκε των δραματικών δευτερολέπτων πριν να βρεθούν στο επίκεντρο της χιονοστιβάδας.

 «Δεν πήγαμε για να βγάλουμε φωτογραφίες σαν μία χαζοπαρέα, δεν ήμασταν οι μόνοι σε εκείνο το υψόμετρο. Από την αρχή της μέρας ανέβαινε κόσμος σε εκείνο το υψόμετρο. Ξεκάθαρο απαγορευτικό δεν υπήρχε».

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα έχουν ισχυριστεί οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου και οι Βούλγαροι διασώστες.

Το σενάριο που επικρατούσε από την πλευρά τους ήταν ότι η παρέα των 4 Ελλήνων αψήφησε τον κίνδυνο και πήγε σε ένα σημείο, εκτός πίστας, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να βγάλει φωτογραφίες.

Ο φίλος του 36χρονου θύματος καταγγέλλει για πρώτη φορά ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας, αλλά και καμία ειδοποίηση από το χιονοδρομικό κέντρο για την επικίνδυνη πλαγιά του Μπόροβιτς.

 «Τα νέα από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα δεν είναι βάσιμα. Δεν είναι 100% αυτά που έχουν πει σωστά. Δεν υπήρχαν όλα τα μέτρα ασφαλείας από αυτούς. Ενημέρωση δεν υπήρχε για χιονοστιβάδα για εκείνο το σημείο». 

Διαβάστε επίσης: Βουλγαρία: Συγκλονίζει ο πατέρας του σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα – “Αγαπούσε εκ γενετής τα βουνά”

Τα δημοσιεύματα και τα μέσα της γειτονικής χώρας μεταδίδουν πως η παρέα των νεαρών αγνόησε τις προειδοποιήσεις και άρχισε να κατεβαίνει την χιονισμένη πλαγιά έξω από τον χώρο της πίστας.

Η σύζυγος του ενός εκ των τριών επιζώντων, λέει πως στο σημείο που προκλήθηκε η φονική χιονοστιβάδα ήταν μέρος πίστας που ήταν ανοιχτή για το κοινό.

 «Εγώ διάβασα σε κάτι άρθρα ότι η πίστα ήταν κλειστή και ότι αυτοί βγήκαν εκτός πίστας, αλλά ο Γιώργος λέει ότι είχε κόσμο και ότι η πίστα ήταν ανοιχτή».


Η εκδρομή που κατέληξε σε τραγωδία

Η παρέα των 4 νεαρών ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου το ταξίδι της για την Βουλγαρία. Όλοι τους εξοπλισμένοι κατάλληλα για να διασκεδάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβιτς. Ήταν κάτι που συνήθιζαν.

Για πάνω από δέκα χρόνια, έκαναν ορειβασία και χειμερινά αθλήματα. Κανείς τους δεν περίμενε πως η εκδρομή τους θα κατέληγε σε τραγωδία.

 «Πολλά χρόνια κάνουν όλοι. Ήταν η κακιά η ώρα», πρόσθεσε η σύζυγός του.

Η σύζυγος του ανθρώπου που βγήκε ζωντανός και είδε μπροστά στα μάτια του τον φίλο του να χάνεται από την χιονοστιβάδα μεταφέρει τα πρώτα του λόγια μετά από την τραγωδία. Γλίτωσε από τη χιονοστιβάδα με διαφορά λίγων μέτρων.

 «Αυτό πρέπει να είχε ξεκινήσει λέει από πιο πάνω γιατί δεν του έκοψε καν, δεν κατάλαβε. Απλά ήταν τυχερός γιατί ήταν λίγο πιο δεξιά και δεν τον έπιασε καθόλου. Τα άλλα τα δύο τα παιδιά, ο Αντώνης θάφτηκε μισός και βγήκε μόνος του αμέσως και μέχρι να γυρίσει και ο Γιώργος του χτύπησε λίγο το χέρι και χάσανε τον Κώστα».

Ο άτυχος 36χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η χιονοστιβάδα τον παρέσυρε σε κλάσματα δευτερολέπτου.

 «Ο Κώστας ήταν πιο πίσω, είχε σταματήσει μου είπανε και ήταν στη μέση. Και το παιδί συνοδός βουνού ήταν πιστοποιημένος, είχε πάει σε τόσα βουνά».

Η παρέα του άτυχου 36χρονου καταθέτει στις βουλγαρικές Αρχές, με τις έρευνες να συνεχίζονται.