Εφεδρικό ηλεκτρονικό σύστημα ετοιμάζει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας μετά το σαμποτάζ στο σέρβερ προκειμένου να αναβληθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις στις σχολές του Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, σε αναστολή καθηκόντων ετέθη από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου της Αθήνας ο διοικητικός υπάλληλος που δήλωσε δημόσια ότι μετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ χθες, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις σε σχολές του Πανεπιστημίου.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στο ΕΚΠΑ

Παράλληλα, μετά το πάθημα, το ΕΚΠΑ προχωρά στη δημιουργία υποδομών για να  έχει εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα, ενώ έλαβε επιπλέον μέτρα φύλαξης στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου.

Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να καλούνται εμπλεκόμενοι στο χθεσινό σαμποτάζ στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διατάχθηκε από τις πρυτανικές αρχές. Ειδικά για τον υπάλληλο που ετέθη σε αναστολή καθηκόντων ενημερώθηκε από το Πανεπιστήμιο και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι χθες, κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας διακόπηκε η λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου, μέσα από το οποίο γίνονται οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών, για περίπου μία ώρα.

Αποτέλεσμα ήταν να αναβληθούν οι εξετάσεις σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών

Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν. Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα τόσο στις συγκεκριμένες σχολές, όσο και στις υπόλοιπες του ΕΚΠΑ έγιναν κανονικά, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.