Φωτογραφία-ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα από την καραμπίνα που χρησιμοποίησε το πρωί της Δευτέρας 12/02, στην πολύνεκρη επίθεση σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, ο 76χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος σκότωσε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον CEO της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα, Αντώνη Βλασσάκη, και τον καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη.

Δίπλα στην καραμπίνα εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος ο δράστης, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε εισβάλει σε κατάσταση αμόκ στον ημιώροφο του κτιρίου της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση.

*Διαβάστε εδώ: Μακελειό στη Γλυφάδα - Οικογένεια Καρνέση: Η αμύθητη περιουσία, η κυριαρχία στη θάλασσα και τα ιδιόκτητα νησιά


«Ήρθα να μιλήσω με τα αφεντικά»

«Ήρθα να μιλήσω με τα αφεντικά», είπε, σύμφωνα με μαρτυρίες, και μάλιστα αναζήτησε και την αδερφή της ιδιοκτήτριας, η οποία κατά τύχη είχε βγει για εξωτερικές δουλειές και σώθηκε.

Αναπάντητο μένει και το ερώτημα πώς και από πού βρήκε τον οπλισμό ο δράστης, ενώ δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής κάποιο σημείωμα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης βρέθηκε ένα περίστροφο.


Το χρονικό

Ο 76χρονος δράστης μπήκε στο υπόγειο πάρκινγκ της εταιρείας έχοντας μαζί του μία καραμπίνα, ενώ στο όχημά του βρέθηκε και ένα περίστροφο.

Μόλις εισήλθε στον πρώτο όροφο, σημάδευσε τη Μαρία Καρνέση και τον γαμπρό της. Στο σημείο βρισκόταν και ο πρώην καπετάνιος, ο οποίος μπήκε μπροστά για τον αφοπλίσει, ωστόσο ο 76χρονος τους πυροβόλησε στο σώμα και στο κεφάλι.

Στη συνέχεια προσπάθησε να βρει την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, Δέσποινα, και όταν δεν τα κατάφερε, ο 76χρονος κατέβηκε στο υπόγειο της εταιρείας και αυτοπυροβολήθηκε.


«Ήταν προετοιμασμένος να σκοτώσει»

Μιλώντας στο Mega ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας επιχείρησε να αποτυπώσει ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας. Η απόλυση του 76χρονου και η απόρριψη που ένιωσε έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και οδήγησαν στο μακελειό της Γλυφάδας.

«Είχε μαζί του το όπλο και ήταν προετοιμασμένος να σκοτώσει. Αυτή η οικογένεια είχε μία διαφορά πριν από ενάμιση χρόνο, μπήκαν σε τεράστια οικονομική διαμάχη. Ο Αιγύπτιος ήταν άνθρωπος του αδελφού της Μαρίας και της Δέσποινας Καρνέση».

«Ήθελαν να τον διώξουν από τα πόδια τους. Στην αρχή τού πρότειναν να φυλάξει τη βίλα στους Πεταλιούς, είχε αρνηθεί. Του είχαν παραχωρήσει έναν χώρο όπου διέμενε και σιγά-σιγά τον πέταξαν εντελώς απέξω. Τον απέλυσαν σε ηλικία 70 ετών».

«Ήταν η απόρριψη, γιατί ήταν πολλά χρόνια που υπηρετούσε την οικογένεια. Δεν το άντεξε. Όλη του η ζωή ήταν σε αυτή την οικογένεια και βρέθηκε εκτός», σημείωσε.

«Δυστυχώς, στις κοινωνίες όπου οι θεσμοί είναι ασθενικοί πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να επιβάλουν τη δική τους δικαιοσύνη όταν αδικούνται. Πρόκειται για μία πράξη που προμελετήθηκε», είπε με τη σειρά της η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz3one0xi8gp)

Ποια είναι η οικογένεια Καρνέση

Η οικογένεια Καρνέση είναι μία από τις πιο γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες, με μακρά διαδρομή στη ναυτιλία. Από τα πέντε παιδιά της οικογένειας, τα τέσσερα ασχολήθηκαν ενεργά με τη ναυτιλία: ο καπετάν Σπύρος, ο Προκόπης (ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2011), η Μαρία και η Δέσποινα.

Ωστόσο, με τον θάνατο του Προκόπη, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας, άρχισαν τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις των τριών αδερφών, οδηγώντας σε μία σκληρή δικαστική διαμάχη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Mega και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας βρέθηκαν στη μονοκατοικία που είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση στον 76χρονο, στην οδό Τσιτσάνη στη Γλυφάδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz3pt7k6c3ch)

«Ήταν αγαπητός στην οικογένεια Καρνέση»

Ως φιλότιμο και δοτικό περιέγραψε στο Mega τον 76χρονο δράστη του μακελειού ο Νίκος Τσαλιαγκός, πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου.

«Τον γνώριζα εδώ και 35 χρόνια, όταν ήρθε στους Πεταλιούς με την οικογένεια Καρνέση. Ήταν καλός, φιλότιμος, ό,τι και να του ζήταγες δεν σου έλεγε ''όχι''. Ήταν ομιλητικός και δοτικός. Η οικογένεια Καρνέση τον αγαπούσε πολύ».

«Ήταν ο επιστάτης στο νησί, όπου είχαν τη βίλα. Κάνανε μαζί μπάνιο, το μεσημέρι έτρωγαν μαζί. Ήταν στην οικογένεια. Ήταν πολύ αγαπητός. Ήταν ήρεμος, ήσυχος, φιλότιμος. Δεν υπήρχε κάτι που να μπορούσε να πούμε ότι θα έκανε έγκλημα», είπε ο κ. Τσαλιαγκός.