Hλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει την Τρίτη (13/2) στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Ωστόσο, σύμφωνα την πρόβλεψη, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα περιορίζονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, στο βορειοανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 5 με 6 -κατά τόπους έως και 7- μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.


Δελτίο Καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου | 12/02/2024 | ΕΡΤ



Ο καιρός αύριο σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία


Η Αττική θα έχει αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και τοπικές συννεφιές κυρίως στα βόρεια μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες αραιές συννεφιές στα πιο βόρεια τμήματα οι οποίες θα καλύψουν και την υπόλοιπη περιφέρεια μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στον Θερμαϊκό στα 6 με 7 μποφόρ και βορειοανατολικοί στα ανοιχτά της Χαλκιδικής στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 9 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη (14/2)


Την Τετάρτη στα περισσότερα ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μικρής διάρκειας ασθενείς βροχές. Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα εντοπίζονται τα πιο σοβαρά φαινόμενα, με μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.