Πρωτοποριακή μέθοδος μηχανικής θρομβεκτομής έσωσε τη ζωή μιας 25χρονης ασθενούς με μαζική πνευμονική εμβολή στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τοπική αναισθησία από τον επεμβατικό ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη και έφερε άμεση βελτίωση στην υγεία της ασθενούς.

Η ασθενής ήταν αιμοδυναμικά ασταθής, ενώ ήταν εντυπωσιακή η ποσότητα θρόμβων που αναρροφήθηκε από την πνευμονική αρτηρία του κοριτσιού.

Τη σωτήρια επέμβαση έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με σχετικό tweet.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σε συνεργασία με την Γ' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία, με τη συμβολή του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Γεράσιμου Σιάσου, και τη Γ' παθολογική κλινική του «Γ. Γεννηματάς», στην οποία συντονίστρια είναι η Ματίνα Παγώνη, προσθέτει ο υπουργός Υγείας.

Τέλος, επισημαίνει πως το Τμήμα του αγγειογράφου στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» σε συνεργασία με τη Γ' Παθολογική Κλινική αποτελούν κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπιση ασθενών με πνευμονική εμβολή και κατατάσσονται στα τρία καλύτερα κέντρα στην Ευρώπη, με τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που έχουν αντιμετωπιστεί με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο.

adonis-tweet