Λίγα 24ωρα πριν τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και παραμένουν στα μπλόκα προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων.

Στο κέντρο της Λάρισας βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής (09/02) διαμαρτυρόμενοι αγρότες με τα τρακτέρ τους. Ξεκίνησαν από τον κόμβο Πλατυκάμπου και στάθμευσαν στην κεντρική πλατεία όπου θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους μέχρι αύριο, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 3:00 το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμα: Αγρότες: Στην Καρδίτσα με τα τρακτέρ τους, έχυσαν γάλατα και άχυρα - Μπλόκο ξανά στα Νέα Μουδανιά

Ακολουθώντας τις υποδείξεις των αστυνομικών, οι αγρότες έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με κορναρίσματα και τέρμα… τα γκάζια.  «Τα αιτήματά μας είναι ακόμη αναπάντητα. Θέλουμε να μείνουμε στην αγροτιά αλλά η Κυβέρνηση δεν μας βοηθά. Περιμένουμε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό να είναι θετική, διαφορετικά θα αλλάξουμε τρόπο διαμαρτυρίας. Αν τα αιτήματά μας δεν γίνουν αποδεκτά, τα μπλόκα θα γίνουν πιο σκληρά» τόνισε ο αγρότης Στάθης Σιδηρόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες:

larisa_agrotes2
larisa_agrotes1
larisa_agrotes10
larisa_agrotes9
larisa_agrotes8
larisa_agrotes7
larisa_agrotes6
larisa_agrotes5
larisa_agrotes4
larisa_agrotes3
larisa_agrotes18
larisa_agrotes17
larisa_agrotes16
larisa_agrotes15
larisa_agrotes14
larisa_agrotes13
larisa_agrotes12
larisa_agrotes11



Από πλευράς του ο αγρότης Κυριάκος Τσικριτσής από το Δήμο Τυρνάβου υπογράμμισε «είχαμε παγετούς, χαλαζοπτώσεις και περονόσπορο στα αμπέλια, ο οποίος δεν αποζημιώνεται από το κράτος. Να λυθούν στο ακέραιο όλα τα προβλήματά μας, να έχουμε αφορολόγητο πετρέλαιο και χαμηλή τιμή στην κιλοβατώρα για το ρεύμα μας. Επίσης ζητάμε 100% αποζημίωση σε όλα τα πλημμυρόπληκτα χωράφια».

Δείτε βίντεο:

Ξανά με τα τρακτέρ στη Λάρισα οι αγρότες

 

«Η θέση των τρακτέρ δεν είναι εδώ, είναι στα χωράφια. Για όσο, όμως, έχουμε δύο μέτρα νερό στη γη μας και δε μπορούμε να την καλλιεργήσουμε, θα βγαίνουμε στους δρόμους να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν» σημείωσε ο Δημήτρης Γαλάνης από την Αμυγδαλή Αγιάς, παρακάρλιος αγρότης.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από onlarissa.gr (Κώστας Τσιάρας – Βασίλης Καραλούλης)