Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Αλιβέρι, καθώς συγγενείς νύφης έβγαλαν τον πεθερό της από το σπίτι του και δεν τον αφήνουν να μπει μέσα, με φορμή το διαζύγιο ζευγαριού. Το σκηνικό σημειώθηκε, σύμφωνα με το taxydromos.gr, στον καταυλισμό Ρομά του Αλιβερίου. Συγγενείς της νύφης, η οποία αποφάσισε με τον σύζυγό της να χωρίσουν, έβγαλαν έξω από το σπίτι του τον πεθερό της κραδαίνοντας κυνηγετικά όπλα και πυροβολώντας και δεν τον αφήνουν να επιστρέψει φυλώντας σε βάρδιες.

Τις… σκοπιές φέρεται να έχουν ανεβάσει σε βίντεο στο TikTok καμαρώνοντας ότι… δεν τους πειράζει κανείς, την ίδια ώρα που ο πεθερός κοιμάται πότε στο σουβλατζίδικο που διατηρεί και πότε στο αυτοκίνητό του, μαζί με τη σύζυγό του, καθώς δεν μπορούν ούτε στο σπίτι τους να πλησιάσουν.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, στην περιοχή του Αλιβερίου, με εντολή εισαγγελέα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, του Αστυνομικού Τμήματος, της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙΑΣ Βόλου.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 59χρονος που δήλωνε "εθνικός εισαγγελέας'' και "στρατιωτικός" - Έκανε αναρτήσεις ισχυριζόμενος ότι σκοπεύει να βλάψει κόσμο

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το taxydromos.gr, το ζευγάρι που είχε παντρευτεί αποφάσισε να χωρίσει, όμως φαίνεται να υπήρχαν διαφορές ως προς την αποζημίωση για το διαζύγιο. Στην κοινωνία των Ρομά όταν ένα ζευγάρι χωρίζει την υπόθεση αναλαμβάνει «καθαριστής». Τους παίρνει τηλέφωνο και εκείνοι πηγαίνουν να συναντήσουν πρώτα αυτόν ή αυτή που επικοινώνησε μαζί τους, προκειμένου να ακούσουν την άποψή του. Το ίδιο γίνεται και με το άλλο μέλος της οικογένειας αμέσως μετά. Στη συνέχεια, αφού καταλήξουν ποιος έχει το δίκαιο, βάζουν και βλέπουν το CD από τον γάμο, προκειμένου να δουν πόσα λεφτά πήρε ως δώρο αυτός που είχε άδικο. Αυτό το ποσό λοιπόν πρέπει να καταβληθεί ως αποζημίωση στην άλλη πλευρά για το διαζύγιο.

Διαφορές που φαίνεται να υπήρχαν ως προς την αποζημίωση, πυροδότησαν ένταση μεταξύ οικογενειών στο Αλιβέρι. Η νύφη φέρεται να χτύπησε την πεθερά της, πριν φύγει από το σπίτι και μαζί με τους γονείς της φύγουν για την Κύπρο.

Συγγενείς της νύφης φαίνεται να ανέλαβαν τη συνέχεια. Πήγαν στο σπίτι του πεθερού της, τον οποίο έβγαλαν με τη βία έξω, τον έβριζαν και τον απειλούσαν, κραδαίνοντας κυνηγετικά όπλα, ενώ ένας πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκτοτε ο πεθερός δεν μπορεί καν να πλησιάσει στο σπίτι του.

Αλιβέρι: Έρευνα με εντολή εισαγγελέα

Με εντολή εισαγγελέα, αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα. Συνολικά έγιναν έρευνες σε τρία σπίτια και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρία κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων, μεταξύ άλλων, για το ένα είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του.

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος τριών ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, απειλή και εξύβριση.

Χθες οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Απουσίασε τόσο ο πεθερός όσο και η σύζυγός του, που δήλωσαν παρόντες μέσω του δικηγόρου τους, υποστηρίζοντας ότι φοβούνται για τη ζωή τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε αναβολή από το δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες να τα βρουν οι δύο οικογένειες.

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 16 Φεβρουαρίου, θεωρώντας ότι είναι κρίσιμη και η παρουσία μαρτύρων που απουσίαζαν.