Οργή προκαλούν τα εκατοντάδες βίντεο που οδήγησαν στη σύλληψη του YouTuber “Hayate”, ο οποίος κακοποιούσε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο. Οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τη δράση του 35χρονου και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες βάζουν στο στόχαστρο και άλλα πρόσωπα.

Μετά τη σύλληψη του 35χρονου, εξετάζονται οι άνθρωποι που ακολουθούσαν τον 35χρονο youtuber “Hayate” και τον στήριζαν σε κάθε του ζωντανή μετάδοση. Σύμφωνα το MEGA, από τις Αρχές έχουν ταυτοποιηθεί 21 άτομα. Είναι εκείνοι που ο youtuber αποκαλούσε «στρατό». Πλήρωναν αδρά για να δουν σε live streaming ανθρώπους με νοητική αναπηρία να κακοποιούνται και να παίρνουν μέρος σε εξευτελιστικά challenge.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται ακόμα το περιεχόμενο του υλικού που ανέβαζε ο 35χρονος, τόσο στο Youtube όσο και σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες. Σοκαριστικό είναι το γεγονός πως στο σπίτι του 35χρονου που γίνονταν οι ζωντανές συνδέσεις υπήρχαν συχνά και ανήλικα παιδιά.

«Εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση και ανήλικα τόσο ως θύματα όσο και ως θεατές. Αυτό είναι που πρέπει να μας απασχολήσει και να δούμε μετέπειτα πώς θα το αντιμετωπίσουμε», τονίζει στο MEGA η εγκληματολόγος Κέλλυ Ιωάννου.

Για τους ακολούθους του youtuber σχηματίζεται παράλληλη δικογραφία, με τον 35χρονο να περνάει από ανακριτή και εισαγγελέα την Παρασκευή.

Youtuber "Hayate": Στο μικροσκόπιο όσοι πλήρωναν για τους βασανισμούς

Στο στόχαστρο βρίσκονται, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Άννα Κανδύλη, και τα άτομα που πλήρωναν τον youtuber για να κακοποιεί τα ΑμεΑ. «Η δικογραφία που έχει πάει στην Ευελπίδων έχει πάει με έναν κατηγορούμενο και δύο συγκεκριμένες κατηγορίες: Εμπορία ανθρώπων και σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων. Δικαστικές πηγές εκφράζουν τον προβληματισμό τους και για αυτούς που πλήρωναν και ειδικότερα τον προβληματισμό τους για το ποιο αδίκημα μπορεί να τους αποδοθεί», εξηγεί η δημοσιογράφος του MEGA.

Και προσθέτει: «Αυτό που σε πρώτη φάση βλέπουν οι δικαστικοί κύκλοι είναι η ηθική αυτουργία στις σωματικές βάβες. Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει η ανακρίτρια, που πλέον έχει στα χέρια της την υπόθεση. Αυτή θα δει τα στοιχεία και θα κρίνει αν πρέπει να καταστούν κατηγορούμενοι και όσοι πλήρωναν για να δουν τα βασανιστήρια».

Youtuber "Hayate": Οι περιγραφές των θυμάτων

Τα όσα περιγράφουν οι άνθρωποι που είχαν πέσει θύματα τόσο του 42χρονου όσο και του 35χρονου youtuber είναι πραγματικά σοκαριστικά. «Δεν μου αρέσει που μου κάνανε το μαλλί. Ήταν δοκιμασίες που κάναμε όλοι με τα challenge», είχε πει στο MEGA ένα θύμα.

Σύμφωνα με το MEGA, τους δελέαζαν με τα χρηματικά ποσά που δώριζαν οι ακόλουθοι. Σε κάθε δοκιμασία ανάλογα με τη δυσκολία της έπαιρναν και συγκεκριμένη αμοιβή.

«Πενηντάρικα, κατοστάρικα, ήταν πολλά λεφτά να φανταστείτε. Το γιαούρτωμα ήταν €30», αποκαλύπτουν στο MEGA τα θύματα.

Οι ακόλουθοι του γνωστού youtuber ανέβαζαν τα ποσά που πρόσφεραν όταν ήθελαν να κλιμακωθούν τα βασανιστήρια. «Το πιο δύσκολο ήταν αυτό με το τέιζερ, €200 θα έπαιρνα», λένε στο MEGA τα θύματα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyzt9obkdmwp)

 

Με πληροφορίες από MEGA