Oμάδα κουκουλοφόρων χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις για τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια στου Ρέντη, Γιώργο Λυγγερίδη, επιχείρησε να προκαλέσει  άνδρες των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην παρασύρονται από τις προκλήσεις, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, δεσμεύτηκε προς τους γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν και η τυφλή βία θα καταπολεμηθεί.

Οι χυδαίες προσβολές των κουκουλοφόρων στη μνήμη του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που έχασε τη ζωή του μετά τον τραυματισμό του στα επεισόδια στου Ρέντη

«Που είναι ο Γιώργος ρε βλάκα; Κοιμάται; Κοιμάται ο Γιωργάκης; Κοιμάται ο Γιωργάκης καλέ μου;» ακούγονται να λένε προς τους αστυνομικούς οι κουκουλοφόροι, προσβάλλοντας τη μνήμη του νεκρού και με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά επικροτούν την δολοφονική επίθεση με την ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy5t7zga3w9)

Σε αντίθεση με τις απαράδεκτες ενέργειες των κουκουλοφόρων, η Πολιτεία τίμησε τη μνήμη του άτυχου Γιώργου, αφού την Τρίτη (6/2/2024) οι γονείς και η αδερφή βρέθηκαν στην Αθήνα στην εκδήλωση προς τιμήν του αρχιφύλακα. Πλέον το αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής θα ονομάζεται «Γιώργος Λυγγερίδης».

 «Οι ένοχοι και οι υπαίτιοι αυτής της απεχθούς δολοφονικής πράξης θα λογοδοτήσουν ...ταυτόχρονα δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τη μάχη για να καταπολεμήσουμε αυτό το απεχθές φρικαλέο φαινόμενο της βίας» δεσμεύτηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης