Σα να απαντά σε λάθος ερώτηση φαντάζει η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ για την μεγαλειώδη ανακαίνιση του νοσοκομείου του Πειραιά “Τζάνειο”, νοσοκομείο στο οποίο δεν είχε υπάρξει καμία βελτιωτική παρέμβαση εδώ και… εξήντα χρόνια.

Χωρίς να αναφέρει έστω μία φράση για αυτή την μεγαλειώδη ανακαίνιση των χώρων του “Τζανείου”, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλίσκεται σε μία πολύ γνώριμη αντιπολιτευτική ρητορεία η οποία βλέπει μόνον αποτυχία, μαυρίλα, απελπισία και καταστροφή…

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


“Το προσωπικό του ΕΣΥ δεν χρειάζεται αυξήσεις. Έχει την μοναδική εμπειρία να εργάζεται στο δημόσιο» δήλωσε η κα Κεραμέως. Πολύωρες αναμονές, διαπληκτισμοί με ασθενείς και συνοδούς. Υπερεργασία στα όρια της εξουθένωσης. Καμία στοιχειώδης οργάνωση. Διοικητικές αστοχίες, αβλεψίες και συχνά τρικλοποδιές από την κυβερνητική πολιτική. Αυτή είναι η μοναδική εμπειρία της κας Κεραμέως.

Η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προ των πυλών! Αντί να αυξήσουν το εισόδημα των υγειονομικών, τους προτρέπουν να δουλέψουν περισσότερο και μάλιστα ιδιωτικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μόνη ουσιαστική ανταμοιβή, η ανταπόκριση των ασθενών.

Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα 2.0. Ράντζα. Ουρές. Άθλιες εργασιακές συνθήκες. Φοβερή υποστελέχωση με περισσότερα από 6000 κενά γιατρών ΕΣΥ. Κατάρρευση πριν το ξεπούλημα.

Με ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πειραιά. Ας τρέξουν οι αυλοκόλακες να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί! Η Κυβέρνηση δίνει αυξήσεις στους διοικητές των νοσοκομείων, τη στιγμή που καθηλώνει τους μισθούς των εργαζομένων. Ειδικά στους ιατρούς δίνει εξευτελιστικούς μισθούς με αποτέλεσμα να αποχωρούν σωρηδόν από το ΕΣΥ.

Μπορούν τα αντανακλαστικά των αρμοδίων να λειτουργήσουν ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα; Έχουν διάθεση ν΄ ακούσουν, να διαβάσουν, να μάθουν;

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι μονόδρομος η υποστήριξη και η ενίσχυση του Δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας”.