«Είχε πυρετό, έκανε εμετούς, πήγαν στο παιδίατρο και τους είπε ”μία γριπούλα είναι”», δήλωσε  στην εκπομπή T-Live, ο παππούς της 9χρονης από το Διδυμότειχο που «έσβησε», έχοντας προσβληθεί από στρεπτόκοκκο Α.

Διαβάστε επίσης: Διδυμότειχο: Το μεσημέρι της Τετάρτης η κηδεία του 9χρονου κοριτσιού που πέθανε από στρεπτόκοκκο

Ο παιδίατρος δεν έκανε στην 9χρονη τεστ για στρεπτόκοκκο Α και τους παροτρύνε να γυρίσουν σπίτι – Η μητέρα την πήγε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

«Δεν του έκανε τεστ για στρεπτόκοκκο. Τους παρότρυνε να γυρίσουν στο σπίτι. Όταν η μητέρα του παιδιού είδε τα δύσκολα, το πήγε στο νοσοκομείο. Και το νοσοκομείο μας εδώ δεν έχει εξοπλισμό. Εκεί τους είπαν ότι είναι στρεπτόκοκκος. Μέσα σε λίγες ώρες το παιδί κατέληξε», είπε ο παππούς της 9χρονου από το Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος της 9χρονης που πέθανε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, οφείλεται σε λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνέπεια λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy2afvakng9)

Το άτυχο κοριτσάκι μεταφέρθηκε την περασμένη Δευτέρα (05/02/2024) από τους γονείς του στο νοσοκομείο, με συμπτώματα βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και το τεστ που της είχε γίνει, βγήκε θετικό στον στρεπτόκοκκο.

Η κατάσταση της παρουσίασε επιδείνωση μέσα στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Μάλιστα, οι γιατροί έδωσαν μάχη πάνω μία ώρα για να σώσουν από τον θάνατο το μικρό κορίτσι, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφεραν.