Tα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που αναμένεται να ενταχθούν στον λεωφορειακό στόλο του ΟΑΣΘ με σκοπό την εξοπλιστική ανανέωση του Οργανισμού, βρίσκονται εν πλω από την Κυριακή, αφού ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το λιμάνι Lianyungang που βρίσκεται στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΠΑ: Ανεβαίνει στις διεθνείς κατατάξεις - Στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως

Δείτε βίντεο με τα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ:

Εξέχουσας σημασίας είναι το γεγονός ότι μαζί με τα λεωφορεία που τελικό προορισμό έχουν την Θεσσαλονίκη, έρχονται και επτά κινητά «power banks»!

Ακολουθούν φωτογραφίες με τα λεωφορεία στο λιμάνι και μέσα στο πλοίο που θα τα μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη:

Συμφωνία του ΟΑΣΘ με την «Yutong International Holding» για την προμήθεια 250 ηλεκτρικών λεοφωρείων

Σημειώνεται ότι η κινεζική εταιρεία «Yutong International Holding» έχει αναλάβει την προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων για τους στόλους των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε τον Νοέμβριο στο Πεκίνο με τη Διοίκηση του κινεζικού ομίλου όπου συζήτησε μαζί τους σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων για την έγκαιρη προμήθεια των λεωφορείων.

Σε τροχιά ανάπτυξης ο ΟΑΣΘ

Ο ΟΑΣΘ βρίσκεται σε συνολική τροχιά ανανέωσης μιας και φέτος προχώρησε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια σε προσλήψεις προσωπικού «για την ενίσχυση και βελτίωση του μεταφορικού έργου», σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ΟΑΣΘ, Κώστα Ταγγίρη.

Συνολικά προσλαμβάνονται στον ΟΑΣΘ 150 οδηγοί οι οποίοι θα ενισχύσουν το συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη αλλά δρομολογούνται και 50 επιπλέον λεωφορεία καθημερινά.