Εκδήλωση της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και Χριστιανικών Σωματείων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου, με στόχο να προβληθούν οι θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σε σχέση με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Η εκδήλωσε πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα και υπό τη σκιά της παρέμβασης με συνθήματα και ύβρεις στον εξωτερικό χώρο του ναού.

Μάλιστα, επανερχόμενος συχνά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο γεγονός της αναγραφής των συνθημάτων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος σε πυκνό ακροατήριο, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου και τη θέση της Ιεράς Συνόδου, στρέφοντας τα πυρά του ενάντια στην κυβέρνηση και μιλώντας για ένα κράτος «εξαρχής εχθρικό προς την Εκκλησία».

«Ευτυχώς που έγινε το σημερινό για να φανεί ποιος είναι ο αμυνόμενος και ποιος ο επιτιθέμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας μια «προσβολή που δέχτηκε ο ναός από χέρια επιπόλαια, ανθρώπους σε θυμό, με έλλειψη Παιδείας και ήθους, σε μια πράξη άγνοιας που αναδεικνύει την από – εκκλησιοποίηση της κοινωνίας».

O Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου για τον βανδαλισμό στον Άγιο Αχίλλιο

Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος: «Είναι λες και αντιγράφει κείμενα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και γράφτηκε από ανθρώπους της»

«Από τα “ου φωνητά” φτάσαμε στα ξεφωνητά», σχολίασε ο κ. Ιερώνυμος το επίμαχο νομοσχέδιο, επιμένοντας πως «είναι λες και αντιγράφει κείμενα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και γράφτηκε από ανθρώπους της».

Περιγράφοντας την ομοφυλία ως «μόδα και πειραματισμό που εκθέτει σε κίνδυνο τα παιδιά» ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην κατάρα του οίκου των Λαβδακιδών, ενώ εκτίμησε πως το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί «και πολλοί θα ψηφίσουν “βιάζοντας” τη συνείδησή τους».

«Δεν ήρθαμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση αλλά να διατρανώσουμε την πίστη μας και να κάνουμε και την αυτοκριτική μας για το ότι φτάσαμε ως εδώ… Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχει αμαρτία, αλλά ότι χάθηκε κάθε όριο και αίσθηση ντροπής. Λέμε όχι στο νομοσχέδιο, λέμε όχι και στη βία, αλλά όπως βλέπετε την υφιστάμεθα», κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος, για ένα γεγονός που πήρε διαστάσεις και σχολιάστηκε πανελλαδικά, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, την αντίδραση τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, όσο και του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή, που το καταδίκασαν με δηλώσεις τους.

202402041813242092
202402041814183151

Πηγήlarissapress.gr