Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στη 01:29 έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, προκαλώντας υλικές ζημιές στην πρόσοψη και τα τζάμια του κτηρίου, καθώς και σε παρακείμενα κτήρια. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο κρεμασμένη σε κάγκελο απέναντι από το υπουργείο Εργασίας μπροστά σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, το οποίο είναι κλειστό καθώς είναι σε διαδικασία ανακαίνισης.

Μάλιστα, με ιδιαίτερη προσοχή συλλέγει τα στοιχεία και αναμένεται εφεξής τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, η ΕΛΑΣ, σε ό,τι αφορά την έκρηξη της βόμβας, καθώς οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής βλέπουν αναβίωση ή και ολική επαναφορά της τρομοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα: Υπουργείο Εργασίας: ''Το χτύπημα ανήκει στο βαρύ έγκλημα'' - Τρία με πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης είχε η βόμβα

Η βομβιστική επίθεση που σχεδίασαν οι δράστες και υλοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας ήταν επιτυχημένη και εξαιρετικά καλά μελετημένη, μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Τα δύο τηλεφωνήματα

Σημειώνεται πως η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» που ανέλαβε την ευθύνη από τηλεφώνου και πριν καν γίνει το χτύπημα -κάτι που είχε να γίνει αρκετά χρόνια, έκανε δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε ΜΜΕ για τη βόμβα.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο στον ΣΚΑΪ, τα δύο τηλεφωνήματα στην αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι έγιναν είτε για να διαχωρίσουν τη θέση τους και να μην συνδεθούν με την αποτυχημένη επίθεση στο Γουδί, είτε για να αποπροσανατολίσουν.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ήταν η ίδια φωνή και στα δύο τηλεφωνήματα. Ωστόσο, εκτιμούν ότι μαζί με το άτομο που μίλησε στο τηλέφωνο ήταν και ένα ακόμη. Ενδεχομένως, μετά από παρέμβαση του δεύτερου αυτού ατόμου έγινε το δεύτερο τηλεφώνημα όταν κατάλαβε ότι στο πρώτο δεν είχαν δοθεί όλες οι πληροφορίες για τη βόμβα. Στο πρώτο τηλεφώνημα στην ΕΦΣΥΝ οι δράστες είπαν ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο υπουργείο Εργασίας αλλά δεν είπαν ούτε ότι ήταν απέναντι ούτε σε πόση ώρα θα εκραγεί. Στοιχεία που τα έδωσαν στο δεύτερο τηλεφώνημα στο OPEN.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvg2xuylun5)

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Ποια είναι η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη

Σε ό,τι αφορά την αναβίωση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εκτιμούν ότι είναι πιθανό να υπάρχει ένα παλιό διευθυντήριο που μεταφέρει τεχνογνωσία σε εκτελεστικούς βραχίονες.

Σε ό,τι αφορά στο Γουδί δεν φαίνεται να έχει κοινά στοιχεία η επίθεση, ωστόσο τις απαντήσεις για αυτό θα τις δώσουν τα εργαστήρια που θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τι εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν χθες και να τα συγκρίνουν με αυτά από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί. Τυχόν αποτυπώματα αλλά και τα στοιχεία που θα δώσουν οι κεραίες κινητής για την τοποθεσία από την οποία έγιναν τη νύχτα τα δύο τηλεφωνήματα θα δώσουν περαιτέρω στοιχεία, όπως φυσικά και η προκήρυξη που πιστεύεται ότι θα βγάλουν και από το ύφος της οποίας θα εξαχθούν συμπεράσματα.

Σημαντικά στοιχεία αναμένεται να προκύψουν και από τη σάρωση των καμερών που μπορούν να δείξουν εικόνες των δραστών αλλά και τον δρόμο διαφυγής τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvn3a8jqrrl)