Φρίκη σκορπάει στο πανελλήνιο η νέα υπόθεση παιδεραστίας με 43χρονο που ήρθε από την Πάτρα στον Πειραιά, προκειμένου να συνευρεθεί με 13χρονη. Οι εξελίξεις ωστόσο στην υπόθεση είναι καταιγιστικές, καθώς ο 43χρονος συνελήφθη και ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Παράλληλα για την υπόθεση διατάχθηκε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό της βιντεοσκόπησης από τον γνωστό YouTuber Αλέξανδρο Κοψιάλη, όπου αποτυπώνεται η αστυνομική επιχείρηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 43χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους. (Σχετικό το από 26-01-2024 Δελτίο Τύπου).

 

Πρόκειται για τον:

 ΠΑΠΑΛΕΞΑΤΟ Αριστείδη του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 17-08-1981 στην Πάτρα.

paidofilos-patra

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4178715 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

dhmosiopoihsh-ped-_2_

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 01-08-2024 και ώρα 15:00’, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Οι αστυνομικές έρευνες μετά τη βιντεοσκόπηση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αφότου ο γνωστός YouTuber Αλέξανδρος Κοψιάλης ανήρτησε το βίντεο στο οποίο φαίνεται πώς στήθηκε η παγίδα προκειμένου να συλληφθεί ο 43χρονος. Ειδικότερα διατάχθηκε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό της βιντεοσκόπησης στο οποίο αποτυπώνεται η αστυνομική επιχείρηση.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. είχε επισημάνει τα εξής: «Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, σχετικά με βιντεοληπτικό υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο καθώς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο εμφαίνεται η σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους, έχει διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης».

Το εν λόγω υλικό προκάλεσε αντιδράσεις με τους αστυνομικούς να καλούνται να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν ένας πολίτης να καταγράφει με κάμερες επιχείρηση της αστυνομίας.

Πώς παγίδευσαν τον 43χρονο που ήρθε από την Πάτρα για να βρεθεί με ανήλικη

Την επιχείρηση στην οποία συνελήφθη ο 43χρονος άνδρας ο οποίος παγιδεύτηκε από πατέρα ανήλικης ενώ επιχειρούσε να συναντηθεί μαζί της αποκάλυψε ο youtuber, Αλέξανδρος Κοψιάλης.

Ο YouTuber Αλέξανδρος Κοψιάλης είχε ρόλο στην επιχείρηση, καθώς ήλθε σε επαφή με την αστυνομία για τον χειρισμό της περίπτωσης αφότου είχε πρώτα επικοινωνήσει με τον πατέρα της ανήλικης προκειμένου να στήσουν την παγίδα στον 43χρονο από την Πάτρα.

Στο βίντεο ο Κοψιάλης περιγράφει πώς με τη βοήθεια του πατέρα της μικρής και της αστυνομίας παγιδεύτηκε ο 43χρονος. Όπως αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τον πατέρα της μικρής ότι ένα γυναικείο προφίλ επέμενε να στέλνει μηνύματα άσεμνου περιεχομένου στη μικρή μέσω του Instagram. Σε ένα από τα άσεμνα βίντεο φαινόταν καθαρά το πρόσωπό του. 

Διαβάστε επίσης: Πειραιάς: Τι λέει ο αστυνομικός που παγίδευσε παιδόφιλο με τον Κοψιάλη

Πώς συνελήφθη ο 43χρονος που παρενοχλούσε ανήλικο κοριτσάκι 13 ετών!

 «Ξαφνιάστηκα και θορυβήθηκα», λέει και η πρώτη σκέψη ήταν να αντιδράσει βίαια. «Μετά συγκροτήθηκα, να δούμε πώς θα τον πιάσουμε», επισημαίνει. Δεν πιστεύαμε ότι θα ξεκινούσε από την επαρχία με ΚΤΕΛ τα ξημερώματα, λέει ακόμη, ενώ προσθέτει ότι ο 43χρονος ήθελε να διασφαλίσει ότι η συνάντηση με την κοπέλα θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε δεν θα τους δει κανένας.

Στη συνέχεια ο Κοψιάλης και ο πατέρας συνεννοήθηκαν με την αστυνομία για την παγίδευση. Το ραντεβού είχε κλειστεί σε συγκεκριμένη ώρα και σε διαμέρισμα στον οποίο περίμεναν αστυνομικοί, αλλά και ο Κοψιάλης με κάμερα. Ο άνδρας πράγματι έφτασε από την Πάτρα, όπως ανέφερε η αστυνομία, στον Πειραιά για να συναντήσει την 13χρονη. Η επιχείρηση είχε οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε από τη στιγμή που μπήκε στο διαμέρισμα δεν ήταν δυνατό να βγει ή να διαφύγει. Όλοι όμως αγωνιούσαν για το πώς θα αντιδράσει ο άντρας, που θα μπορούσε να είναι ακόμη και οπλισμένος.

Έφτασε στο σπίτι και εκεί τον συνέλαβαν, αν και προσπάθησε να φύγει. Οι αστυνομικοί του εξήγησαν ότι είχε γίνει μήνυση από τον πατέρα του κοριτσιού άρα πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πώς συνελήφθη ο 43χρονος που παρενοχλούσε ανήλικο κοριτσάκι 13 ετών!

Στο σακίδιο που είχε μαζί του βρέθηκαν ερωτικά βοηθήματα και γυναικεία εσώρουχα, υλικό με τις συνομιλίες του με την κοπέλα, όπως και άσεμνα βίντεο και φωτογραφίες. Γιατί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, εξηγεί στο τέλος του βίντεο ο Κοψιάλης: Να αποτρέπουμε ανώμαλους από το να συνευρίσκονται με ανήλικες και ενθαρρύνουμε παιδιά σε παρόμοιες περιπτώσεις «να μιλήσουν σε κάποιον μεγαλύτερο για το πώς θα χειριστούν την υπόθεση».

Αυτό αναφέρει το μήνυμα στο τέλος του βίντεο:

 «Η ανάρτηση του συγκεκριμένου βίντεο στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους υφιστάμενους κινδύνους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργεί η αμεσότητα των μηνυμάτων. » Σκοπός είναι η αποτροπή παρόμοιων αισχρών περιστατικών στο μέλλον και η διευκόλυνση της γνωστοποίησης τέτοιων περιστατικών από ανήλικα θύματα».