Ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 30-31 Ιανουαρίου από τη διοίκηση του ΝΑΤΟ στην έδρα του NRDC-GR στο Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των ΜΜΕ κατά τη διαχείριση κρίσεων και τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων. Η ασφάλεια των δημοσιογράφων σε περιοχές πολεμικών συγκρούσεων («Journalists’ safety in war zone») ήταν το θέμα του εξειδικευμένου συνεδρίου που διοργάνωσε με επιτυχία το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να φέρει σε επαφή στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων και την υλοποίησή τους στο επιχειρησιακό επίπεδο με εμπειρογνώμονες, ειδικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους, ώστε να διαμορφωθεί μια πλατφόρμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων.

Εκ των βασικών ομιλητών ήταν και ο πρ. γενικός διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης του υπ. Άμυνας Dr Κωνσταντίνος Μπαλωμένος ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες του στρατηγείου και του νέου διοικητή της NDC-GR στρατηγού Αθ. Γκαρίνη για την ανάπτυξη εξωστρέφειας και συνεργειών του Νατοϊκού Στρατηγείου με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ειδικοί και εμπειρογνώμονες, αλλά και έμπειροι πολεμικοί ανταποκριτές που κάλυψαν ειδησεογραφικά τις δυο τελευταίες πολεμικές συγκρούσεις της Ουκρανίας και Γάζας.

Το συνέδριο παρακολούθησαν στρατιωτικοί – εκπρόσωποι από σημαντικό αριθμό Στρατηγείων του ΝΑΤΟ, εκπρόσωποι από την ακαδημαϊκή κοινότητα, πλήθος φοιτητών και διεθνές ακροατήριο.

natoiko_sunedrio
natoiko_sunedrio_3
natoiko_sunedrio_2
natoiko_sunedrio_1