Σε πέντε συλλήψεις ανηλίκων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της μαθήτριας από την περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η αστυνομία. Οι ανήλικες, μαζί με μία ακόμη συνομήλική τους, που αναζητείται, κατηγορούνται για εξύβριση και σωματικές βλάβες. Επιπλέον, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά συλλήψεις γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ τρεις γονείς αναζητούνται για να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Μία από τις ανήλικες τραβούσε βίντεο με την επίθεση, το οποίο δημοσίευσε στα social media.

*Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού: "Το παιδί θέλει να μετακομίσουμε - Δεν θέλει να βγει από το σπίτι"

Η μητέρα της 15χρονης από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε στον ANT1 πως η ψυχολογία της κόρης της δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δηλώνει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολείο της και αρνείται να βγει από το σπίτι. Μεταξύ άλλων, περιέγραψε: «Στις οκτώμισι η ώρα ήταν η μικρή σε ένα ίντερνετ καφέ, εκατόν πενήντα μέτρα από το σπίτι, σε κεντρικότατο δρόμο, στην Άνω Τούμπα. Εκεί την επισκέφθηκαν έξι κορίτσια και της ζήτησαν να βγει έξω να μιλήσουν. Την περικύκλωσαν ανάμεσα στα αυτοκίνητα και άρχισαν να τη φτύνουν και μία της δίνει μια γροθιά στο μάτι και έπεσε. Και πέφτοντας, χτυπάει το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο. Μόλις είδαν ότι έπεσε, σηκώθηκαν κι έφυγαν. Περνώντας ένας πιτσιρικάς, την είδε τη μικρή πεσμένη ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πήγε και τη σήκωσε και κατευθείαν πήρε τηλέφωνο. Και λέει: “Έλα, μπαμπά, με χτυπήσανε, με δείρανε, να πάμε στην αστυνομία”. Αυτή τη στιγμή η κόρη μου είναι ψυχολογικά χάλια, δεν θέλει να πάει σχολείο, δεν θέλει να βγει από το σπίτι. Προέχει η ψυχολογία του παιδιού, να μπορέσει να επανέλθει».