Το άτυχο βρέφος δύο μηνών από το Διδυμότειχο έφυγε από τη ζωή λόγω εισρόφησης τροφής, και συγκεκριμένα γάλακτος, το οποίο είχε μεταφερθεί νεκρό το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο της πόλης

Αυτό έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής Παύλο Παυλίδη. Ενημερώθηκε ήδη προφορικά η Αστυνομία η οποία ξεκίνησε από χθες προανάκριση για το τραγικό γεγονός και πλέον τον λόγο έχει ο Εισαγγελέας. Αυτός θα αποφασίσει με βάση και τα άλλα στοιχεία, αν θα ασκήσει δίωξη στους δύο γονείς με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο ή θα θεωρηθεί ότι το μωράκι έχασε την ζωή του από παθολογικά αίτια. Γιατί το μωρό όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου οι γιατροί εκτός από ότι ήταν δυστυχώς ήδη νεκρό, διαπίστωσαν ότι ήταν εμφανώς παραμελημένο, σύμφωνα με το evros-news.gr.

Σημειώνεται ότι στην ίδια οικογένεια Ρομά υπάρχει και το τραγικό προηγούμενο του 2019, όταν τότε το πρώτο τους παιδί, ένα κοριτσάκι 3,5 μηνών είχε μεταφερθεί από τον παππού του στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με πολύ σοβαρά τραύματα από δαγκώματα ποντικιών στο πρόσωπο και στο χέρι του. Μάλιστα μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου υποβλήθηκε σε πλαστικές επεμβάσεις, για είχε σοβαρά τραύματα και στη συνέχεια νοσηλεύθηκε και στην Αθήνα.

Τότε συνελήφθησαν οι γονείς του, η ανήλικη μητέρα του που ήταν 16 χρόνων και ο 22χρονος τότε πατέρας του, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Άμεσα εξετάστηκαν οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας, οι οποίες ήταν τραγικές στο λυόμενο-τρώγλη στην περιοχή που βρίσκεται νότια της πόλης του Διδυμοτείχου, δίπλα στον Ερυθροπόταμο αλλά και σε ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο, πολύ κοντά σε εγκαταστάσεις υπηρεσιών του δήμου Διδυμοτείχου.

Το Βίντεο του Evros-news.gr τον περασμένο Σεπτέμβριο φαίνονται αυτές οι τρώγλες, σε μια από τις οποίες μένει η οικογένεια και εκεί πέθανε το μωράκι.

Τότε, το 2020, αποφασίστηκε με εντολή των αρμόδιων Αρχών να αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς του 3,5 μηνών μωρού, στη συνέχεια απέκτησαν ένα αγοράκι και πριν ελάχιστο χρονικό διάστημα το μωρό που πέθανε την Τρίτη.