Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των αγροτών σε όλη τη χώρα, έφτασαν στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα αγρότες από Αιγιάλεια, Ερύμανθο και Δυτική Αχαΐα προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Σημειώνεται ότι χρειάστηκαν διαπραγματεύσεις για να φύγουν από το σημείο, ενώ προτού αποχωρήσουν πέταξαν στην είσοδο αγροτικά προϊόντα.

Στο σημείο βρέθηκαν, σύμφωνα με το thebest.gr, περίπου 200 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, ενώ έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού στην είσοδο προς Πάτρα. Την ίδια ώρα ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

patra_agrotes

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, oι αγρότες του Ερυμάνθου αναμένεται απόψε να στήσουν μπλόκο στο Διάσελο και του Αγίου το απόγευμα της Παρασκευής στις 5 θα στήσουν μπλόκο στον δρόμο στη Γέφυρα του Σελινούντα. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών θα αποφασίσει τις κινήσεις του τις επόμενες ημέρες.


Ανοιχτή η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας

Άνοιξε ύστερα από περίπου μία ώρα η Εθνική Οδος Αθηνών-Λαμίας. Υπενθυμίζεται πως περί τις 14:30 είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα από μπλόκο αγροτών στην Αταλάντη και συγκεκριμένα από 50 τρακτέρ και 70 άτομα. Η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν, εν τω μεταξύ, από παρακαμπτηρίους, όπως σημείωνε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.



bloko-agrotes-1
bloko-agroes-2
bloko-agrotes-3




Σημειώνεται πως οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με τους αγρότες που συκγεντρώθηκαν χθες στον Παλαμά να προγραμματίζουν κατά τόπους κλείσιμο της Εθνικής σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο. Παράλληλα, ζεσταίνονται οι μηχανές για συλλαλητήριο το μεσημέρι του Σαββάτου στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Τρακτέρ από τις Σέρρες θα κάνουν την εμφάνισή τους νωρίς το πρωί της Πέμπτης 1/02 στην Εγνατία Οδό, στον δρόμο Σερρών-Θεσσαλονίκης.

Οι Σερραίοι αγρότες θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί από την πόλη των Σερρών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13:00 στην Agrotica και όπως αποφάσισαν, θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την Κυριακή. Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία έχουν επίσης προγραμματίσει για σήμερα και οι αγρότες του βορείου Έβρου. Η προσυγκέντρωση των τρακτέρ ήταν προγραμματισμένη στις 10:00 στον βόρειο κόμβο και στη συνέχεια θα έμπαιναν στην πόλη και θα παρέτασσαν τα αγροτικά τους μηχανήματα στο κέντρο, για όση ώρα θα διαρκέσει το συλλαλητήριο. Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι σήμερα συγκεντρώνονται στο κτίριο της Περιφέρειας περνώντας με τα τρακτέρ τους μέσα από την Πάτρα.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας, όπου τους είπε μεταξύ άλλων ότι «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία. Για μένα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Αυτά τα δύσκολα 4 χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του δυνατού κοντά στους αγρότες με στήριξη του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 1 δισ. ευρώ, με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές».