Ελεύθερος αφέθηκε με χρηματική εγγύηση μετά την απολογία του ο «Τάκης ο Αλβανός». Θυμίζουμε ότι ο 48χρονος και φίλος του Αλκέτ Ριζάι συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω εντάλματος που εκκρεμούσε εις βάρος του από το 2021 για ανθρωποκτονία και έκρηξη σε αυτοκίνητο.

Το χρονικό της σύλληψης του 48χρονου Αλβανού

Ο «Τάκης ο Αλβανός», όπως είναι το παρατσούκλι του, εντοπίστηκε όταν κατέβηκε από την πτήση που έφτασε από το Λονδίνο. Στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου είχε εκδοθεί σε βάρος του σχετικό έγγραφο απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια του Αεροδρομίου, όπου και διαπιστώθηκε πως σε βάρος του υπάρχουν πολλές δικογραφίες για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες, συμμορίες, ανθρωποκτονία με πρόθεση, έκρηξη σε αυτοκίνητο και άλλα.

Ο Αλβανός πιστολέρο κατηγορείται για ανθρωποκτονία αλλά και για έκρηξη που είχε γίνει το 2014 σε ένα smart στην Αττική Οδό κοντά στο αεροδρόμιο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 35χρονος συμπατριώτης του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του 48χρονου

Από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, 48χρονος αλλοδαπός, δυνάμει εντάλματος σύλληψης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνοριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης ανακριτικών Αρχών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της έκρηξης.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.