Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε για τον αστυνομικό που συνέλαβε, παρουσία YouTuber, έναν 43χρονο άνδρα στον Πειραιά, ο οποίος είχε κλείσει ραντεβού με ένα 13χρονο κορίτσι μέσω social media.
Ειδικότερα, για την επιχείρηση, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ, καθώς η σύλληψη καταγράφηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε από γνωστό YouTuber, αλλά και επειδή ο αστυνομικός ενήργησε εκτός του τομέα δράσης του. Σχετικά με το θέμα μίλησε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας στο MEGA.

Σταύρος Μπαλάσκας: "Του προσάπτουν το ότι δεν ενημέρωσε"

«Περνάει ΕΔΕ για μια ιστορία πειθαρχικών παραβιάσεων και παραπτωμάτων, οι οποίες διαπιστώθηκαν κατά την ΠΔΕ η οποία έγινε, διότι καταλογίζουν στον αστυνομικό ότι δεν ενημέρωσε τους ανωτέρους του, δεν ενημέρωσε την κατάλληλη υπηρεσία», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Και συνέχισε: «Του προσάπτουν το ότι δεν ενημέρωσε. Απ' όσο γνωρίζω εγώ, σε τέτοιες, ειδικές περιπτώσεις, ιδιαίτερα το Ανηλίκων, μπορεί να στήσει μέσα σε 15 λεπτά επιχείρηση. Εγώ ενημερώθηκα από την Άμεση Δράση ότι ο συνάδελφος από την προηγούμενη ημέρα είχε ζητήσει την αλλαγή του τομέα του, έφυγε από τον τομέα του και πήγε στον τομέα του Πειραιά, άρα οι αστυνομικοί που ενεργούν την ΕΔΕ λένε ότι ήταν προσχεδιασμένο και το είχαν στήσει. Όταν το είχαν στήσει, δεν είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να γίνει μια δουλειά η οποία θα ήταν πιο υπηρεσιακά συντεταγμένη. Γι’ αυτό τον τραβάνε σε ΕΔΕ».

Διαβάστε ακόμα: Πειραιάς: Αυτός είναι ο 43χρονος που ήρθε από την Πάτρα για να συνευρεθεί ερωτικά με 13χρονη - Πώς του έστησε παγίδα ο πατέρας της

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα: «Άλλο η Ασφάλεια και άλλο η Άμεση Δράση. Δεν είναι δουλειά της Άμεσης Δράσης να στήνει τέτοιες επιχειρήσεις, δεν είναι η φύση της υπηρεσίας. Υπάρχει συντεταγμένο πειθαρχικό δίκαιο βάσει των κανονισμών της ΕΛ.ΑΣ, π.χ. απαγορεύεται να βγαίνει σε κάμερες ο αστυνομικός. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω αν του αποδίδεται αυτό στην ΕΔΕ, του έχει αποδοθεί σε άλλη ΕΔΕ όμως».

Σταύρος Μπαλάσκας: "Ερευνάται αν μιλούσε και με άλλα παιδιά"

«Σοκαρίστηκαν οι ειδικοί αξιωματικοί του Ανηλίκων όταν είδαν, το σκέφτομαι και τρελαίνομαι, τι περιείχε η τσάντα αυτουνού που συνέλαβαν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι είχε μέσα για να κάνει τι σε ένα παιδάκι 13 χρόνων ο αχρείος. Μιλάμε για άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο. Ερευνάται αν μιλούσε και με άλλα παιδιά».

Τέλος, όσον αφορά τον αστυνομικό, ο Σταύρος Μπαλάσκας σημείωσε: «Η πειθαρχική έρευνα που ασκείται στον αστυνομικό είναι για τις παραβιάσεις των κανονισμών και των νόμων της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά το πειθαρχικό δίκαιο των αστυνομικών. Δεν θα του πάρουν και το κεφάλι, πειθαρχικές παραβιάσεις είναι. Η αστυνομία έχει κανόνες. Ο αστυνομικός δεν είναι πολίτης, είναι αστυνομικός».