Ύστερα από την ύφεση των καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας "Avgi" αποφασίστηκε το άνοιγμα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης για τα βαρέα οχήματα.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπο αρμόδιων Διευθύνσεων Αστυνομίας, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού, λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων».

 

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες

Υπενθυμίζεται ότι από τις 8 χθες το βράδυ μέχρι αύριο στις 1ο το πρωί είχε τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών από την Αθήνα μέχρι τα Μάλγαρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της πρόβλεψης των μετεωρολόγων για έντονες χιονοπτώσεις.

Τελικά τα φαινόμενα ήταν πιο ήπια και έτσι αποφασίστηκε να επιτραπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από σήμερα το βράδυ.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας πάντως επισημαίνεται ότι «η υποχρέωση εφοδιασμού των ανωτέρω οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εξακολουθεί να ισχύει».