Νέες μαρτυρίες που προκαλούν αίσθηση γύρω από τον δημιουργό της Κοινωνικής Κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος", Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα, "βλέπουν το φως της δημοσιότητας".

Ειδικότερα, ο Πολυχρονόπουλος σύχναζε σε επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών στη Γλυφάδα, όπου έφτανε από τον Κεραμεικό χωρίς καμουφλάρισμα με το μαύρο τζιπ που οδηγούσε, όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του ALPHA. «Καθημερινά τον έβλεπα, ερχόταν με ένα άτομο αλβανικής καταγωγής. Από τότε που τον ξέρω εγώ, έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ», αναφέρει θαμώνας του πρακτορείου.

«Ερχόταν στο μαγαζί και έπαιζε τακτικά. Έβλεπα καθημερινά τον κ. Πολυχρονόπουλο σε “φρουτάκια” της Γλυφάδας. Ερχόταν άλλοτε μόνος του, άλλοτε με μία ξανθιά. Αν ερχόταν η κυρία, ερχόταν ξεχωριστά», υποστηρίζει άλλος θαμώνας.

3.000 ευρώ έπαιζε ο Πολυχρονόπουλος κάθε μέρα – "Έχει χάσει τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ"


«Καθημερινά τον έβλεπα. Έπαιζε εδώ, από το 2012. Έβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα 1.000 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω εγώ, έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ. Έπαιζε 2 ευρώ το πάτημα, το μέγιστο ποντάρισμα του μηχανήματος», τόνισε θαμώνας που μίλησε στον ALPHA.


Πολυχρονόπουλος: "Κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς οποιαδήποτε κατηγορία"

Νωρίτερα, νέα δήλωση μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Αλέξανδρου Κατσίφου και Νικόλαου Αλεξανδρή, έκανε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος για την υπόθεση απάτης που κατηγορείται, μετά τα ευρήματα της ΑΑΔΕ.

*Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Αν και εφόσον μου απαγγελθούν κατηγορίες θα καταπέσουν

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος τόνισε ότι όλες οι κατηγορίες εις βάρος του θα καταπέσουν και πώς «Ο άλλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο «άλλος άνθρωπος» είναι ο αληθινός άνθρωπος».

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Πολυχρόνοπουλου

«Είκοσι εκατομμύρια γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα αγάπης σε παιδιά που δεν τσακώνονται μπροστά στους κάδους για τα σκουπίδια που πετούν στις λαϊκές αγορές. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια.

Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στην σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια.

Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου.

Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του «άλλου ανθρώπου». Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε «παπάκι» καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του «Αλλου Ανθρώπου», εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν.

Ο άλλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο «άλλος άνθρωπος» είναι ο αληθινός άνθρωπος.

Αυτόν, τον αληθινό άνθρωπο, έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία».

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: "Έπαιξε" 650 ευρώ σε τυχερά παιχνίδια - Εκδικητική η καταγγελία


Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πρωινό» ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σύχναζε σε επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών και έπαιζε συχνά χωρίς όμως να είναι γνωστό αν τα χρήματα που «έπαιζε» προέρχονταν από τις δωρεές ή από προσωπικά του έσοδα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το 2021 ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης του ζήτησε δανεικά 30.000 ευρώ για να σώσει μία κατοικία από κατάσχεση λόγω χρεών. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φαίνεται να αρνήθηκε κι έτσι ο επιχειρηματίας για εκδίκηση μάλλον έδωσε την πληροφορία για ενασχόληση με τον τζόγο στις αρμόδιες Αρχές με σκοπό να ξεκινήσει η έρευνα.

Ο Κωνσταντίνος Φλαμής ανέφερε μάλιστα στην εκπομπή ότι ιδιοκτήτης καταστήματος τυχερών παιγνίων στην Πάτρα του εξομολογήθηκε, ότι όταν ο κ. Πολυχρονόπουλος επισκέφτηκε την πόλη παραμονές καρναβαλιού για να οργανώσει συλλογική κουζίνα, επισκέφτηκε το κατάστημα και δαπάνησε το ποσό των 650 ευρώ.

"Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση"


Εν τω μεταξύ, νωρίτερα το πρωί, οι κάμερες περίμεναν την αδερφή του να φτάσει στην πόρτα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» η οποία ωστόσο αρκέστηκε να πει «Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση. Ευχαριστώ πολύ. Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση» και προχώρησε στο εσωτερικό του κτηρίου.