Σε επιφυλακή βρέθηκε τις προηγούμενες ώρες η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους για την χιονόπτωση που είχαμε στα ορεινά σημεία της περιοχής αλλά και σε περιοχές του δήμου Λοκρών.

Χιόνι έπεσε τόσο στον Μπράλο, όσο και στα ορεινά της Δυτικής Φθιώτιδας, όπως στα Πουγκάκια, το Γαρδίκι, την Ανατολή και στα χωριά άνω των 800 μέτρων.

Χιονόπτωση σημειώθηκε και στα ορεινά σημεία του δήμου Λαμιέων στο Καταφύγιο της Οίτης αλλά και από στην Καστανιά και πάνω, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Στις επάλξεις καθ’ ολη την διάρκεια της νύχτας και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας αλλά και μηχανήματα του δήμου Λαμιέων τα οποία επενέβησαν όταν και όπου χρειάστηκε.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου, υψηλές πιέσεις στα βορειοδυτικά Βαλκάνια συνδυάζονται με χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο και προκαλούν θυελλώδεις άνεμους, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο, τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της χώρας και χιονοπτώσεις από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

fthiotida_xionia_3
ftiotida_fioia

Lamianow.gr : Χιόνισε στο Καλαπόδι