Δεν είδαν τελικά άσπρη μέρα οι περισσότερες περιοχές της Αττικής το πρωί της Τρίτης 30/01, καθώς ο χιονιάς περιορίστηκε σε περιοχές όπως τα Βίλια και η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Πάντως, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή από χθες το βράδυ, κλείνοντας δρόμους και απαγορεύοντας την κυκλοφορία φορτηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, ενώ σε ισχύ βρίσκονται και έκτακτα μέτρα όπως η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση σε Εύβοια, Βοιωτία και οκτώ Δήμους της Αττικής.


Γιατί δεν χιόνισε τελικά στην Αττική

Ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξήγησε σήμερα το πρωί γιατί τελικά το λεκανοπέδιο της Αττικής δεν είδε χιόνια, όπως προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι το προηγούμενο διάστημα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για «αστοχία» όσον αφορά στα χιόνια που τελικά δεν έπεσαν από το ύψος της Κηφισιάς και βορειότερα.

*Διαβάστε εδώ: Κακοκαιρία "Αυγή": Προβλήματα σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο - Πού είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων

Όπως είπε χαρακτηριστικά, την ευθύνη γι’ αυτή την «αστοχία» έχει ο μηχανισμός του Αιγαίου, το Aegean lake effect.

«Η αστοχία για την Αττική είναι πως τα χιόνια τελικά δεν ξεκίνησαν τόσο από τα υπερβόρεια, αλλά πιο πάνω. Ο μηχανισμός του Αιγαίου που μεταφέρει θερμότητα και υγρασία και θα ανέβαζε τα επίπεδα χιονόπτωσης ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε, ανεβάζοντας τα χιόνια από τα 500 με 600 μέτρα», σημείωσε ο μετεωρολόγος του OPEN.


Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την σημερινή πρόγνωση του κ. Μαρουσάκη, προσοχή θέλει κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Κρήτη, όπου θα χιονίσει αρκετά τις επόμενες ώρες, από τα 600 μέτρα και πάνω.

Όσον αφορά την Αττική μέχρι το βράδυ θα χιονίσει ξανά στα υπερβόρεια, με τα βόρεια πάντως να μην βλέπουν χιονόστρωση.

Το βράδυ θα υπάρξει μία έξαρση πάντως και πάλι προς τα Βίλια, σύμφωνα με τον ίδιο.