Στον εισαγγελέα Αθηνών αναμένεται να οδηγηθούν αργότερα σήμερα, Δευτέρα, οι 16 ακροδεξιοί που συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Αθήνα, έπειτα από επίθεση με ναυτικές φωτοβολίδες με στόχο τους αστυνομικούς στην Πλατεία Μαβίλη. Οι βολές, μάλιστα, των φωτοβολίδων είχαν ευθεία πορεία, στόχευαν δηλαδή τους ίδιους τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 17 προσαγωγές.


Αθήνα: Πώς έγινε η επίθεση

Αυτοί ανήκαν σε μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, ακροδεξιών, οι οποίοι ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων των Ιμίων, έχοντας μάλιστα ανακοινώσει την κινητοποίησή τους στο διαδίκτυο. Αυτές τις αναρτήσεις είδαν μέλη ακροαριστερών οργανώσεων, που εμφανίστηκαν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα συγκέντρωσης, καταλαμβάνοντας το σημείο συγκέντρωσης των ακροδεξιών.

Οι τελευταίοι διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς που δεν τους άφησαν να προσεγγίσουν τους αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα τα αίματα να… ανάψουν και να αρχίσουν να πετούν φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, όπως είχε συμβεί σε άλλη συμπλοκή πριν από περίπου δύο μήνες στου Ρέντη, όπου από ναυτική φωτοβολίδα έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός της ΥΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης.

Οι συλληφθέντες θέλησαν να δικαιολογήσουν την επίθεση με τις φωτοβολίδες υποστηρίζοντας πως έριξαν προς κάποιους άνδρες με τα πολιτικά που βρέθηκαν μπροστά τους, νομίζοντας πως είναι αντιεξουσιαστές.


Έκτακτα μέτρα ασφαλείας

Στα δικαστήρια της Αθήνας, πάντως, θα ληφθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας, αφού δεν αποκλείεται να υπάρξει συγκέντρωση ακροδεξιών υποστηρικτών αλλά και αντιεξουσιαστών. Γι' αυτόν τον λόγο έχει δοθεί ήδη εντολή για τη μετακίνηση προς τα δικαστήρια δυνάμεων των ΜΑΤ και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ).