Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Χαλκίδας από τη στυγερή δολοφονία του 43χρονου ξυλουργού Σάκη Νικολάου από τη σύζυγο ενός παιδικού του φίλου. Η γυναίκα είχε αποκτήσει εμμονή τα τελευταία τρία χρόνια με τον 43χρονο, που την οδήγησε στην εν ψυχρώ δολοφονία του, και μάλιστα μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, η οποία βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Η 39χρονη κατηγορούμενη μέσω της απολογίας της μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν στη δολοφονία του 43χρονου ξυλουργού.

Αρχικά έγινε λόγος από τον πατέρα της για βιασμό και από τον συνήγορό της για περιστατικό ερωτικής βίας, τα οποία η ίδια η κατηγορουμένη διέψευσε. Παρ’ όλα αυτά, αναφέρθηκε σε ερωτική επαφή που είχε με το θύμα ενώ η ίδια βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Η κατηγορουμένη, όπως αναφέρει, λίγες ημέρες πριν από τον γάμο της, και ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, ήρθε σε επαφή με τον Σάκη, που βρισκόταν για εργασίες στο σπίτι τους. Ισχυρίστηκε ότι είχε πάει να ξαπλώσει, κάποιος άνδρας μπήκε στην κρεβατοκάμαρά της και, θεωρώντας πως ήταν ο σύντροφός της, ήρθαν σε ερωτική επαφή.

Η κατηγορουμένη αποφάσισε να μην πει στον σύζυγό της τα όσα συνέβησαν με τον 43χρονο και σε συνεννόηση με το θύμα λίγες ημέρες αργότερα αποφάσισαν το περιστατικό να μείνει μεταξύ τους. Τρία χρόνια μετά, ο σύζυγός της έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, όπου του έλεγαν να τη μαζέψει και να προσέχει ποιον βάζει στο σπίτι του. Στην ερώτηση αν είχε συμβεί κάτι με τον Σάκη, το αρνήθηκε, χωρίς όμως να τον πείσει, και για ενάμιση χρόνο έζησε έναν εφιάλτη, όπως είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια και για δέκα χρόνια ηρέμησαν τα πράγματα, ώσπου το 2021 ήρθε νέο τηλεφώνημα, που προκάλεσε νέα ένταση στον γάμο της και την οδήγησε σε ψυχοθεραπείες, που δεν έφεραν αποτέλεσμα και έφτασε στην τραγική κατάληξη του φόνου.


Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του θύματος, από το 2021 η κατηγορουμένη άρχισε να παρενοχλεί τον Σάκη μετά τον γάμο του.

*Διαβάστε εδώ: Δολοφονία στη Χαλκίδα: "Πάμε τώρα στον άνδρα μου να αναλάβεις τις ευθύνες σου" - Οι τελευταίες στιγμές πριν από το έγκλημα

Αρχικά προσεγγίζοντάς τον από κοντά και εν συνεχεία στέλνοντας απανωτά μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο 43χρονος, όπως προκύπτει από τη μαρτυρία της συζύγου του, δεν έδινε σημασία. Όταν, όμως, η 39χρονη έγινε επιθετική απέναντι στον ίδιο και τη σύζυγό του, ο Σάκης αποφάσισε να μιλήσει στον άνδρα της και παιδικό του φίλο.

Μάλιστα, δεν προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα, αφού ο αδελφικός του φίλος τον διαβεβαίωσε πως θα φροντίσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της συζύγου του. Για περίπου έναν χρόνο τα πράγματα είχαν ηρεμήσει. Μέχρι τα τέλη του 2022, οπότε η γυναίκα έγινε εμμονική με τον 43χρονο.

Τον παρακολουθούσε, του έστελνε διαρκώς μηνύματα «αγάπης» και τον τελευταίο καιρό η κατάσταση είχε ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Τις τελευταίες ημέρες πριν από την επίθεση, η 39χρονη, σύμφωνα με το συγγενικό περιβάλλον του Σάκη, είχε στείλει μήνυμα στον ξυλουργό: «Αφού δεν είμαστε μαζί, δεν θα σε έχει καμία άλλη».

Ο 43χρονος και η σύζυγός του ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν νομικά την 39χρονη, πλην όμως οι εξελίξεις τούς πρόλαβαν. Η δράστις τού έστησε καρτέρι και, μόλις τον είδε να βγαίνει το περασμένο Σάββατο από το σπίτι του, όρμηξε με δύο μαχαίρια και άρχισε να τον καρφώνει πισώπλατα, μπροστά στα μάτια της ίδιας του της γυναίκας.

*Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά