Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα, αυξάνοντας τα μπλόκα τους στη Βόρεια Ελλάδα, την ώρα που οι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη έχουν αποκλείσει κεντρικούς οδικούς άξονες των χωρών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Κυριακής 28/01, αναμένεται ότι θα υπάρξει διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη, στην οποία θα δώσει το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις γύρω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών.


Στους δρόμους οι αγρότες

Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Αγρότες από τα Τρίκαλα προχώρησαν πεζοί σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στο ύψος του Ζάρκο.

*Διαβάστε εδώ: Μέγαρο Μαξίμου: Ευρεία σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη την Κυριακή - Θα εξεταστούν μέτρα για τους αγρότες

Οι παραγωγοί ζητούν άμεσες αποζημιώσεις, καθώς σε 40 μέρες ξεκινά η καλλιεργητική περίοδος και όπως υποστηρίζουν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Στη Λάρισα είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους καθώς τα τρακτέρ συνεχώς αυξάνονται στον Πλατύκαμπο.

Στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 παραμένουν οι αγρότες της Καρδίτσας, που είναι θετικοί στον διάλογο ωστόσο ζητούν να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στο Δερβένι οι παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά δεν έχουν πρόθεση να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς ωστόσο προετοιμάζονται για κάθοδο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της Agrotica. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αγρότες της Πέλλας.

Οι αγρότες πανελλαδικά προχωρούν σε διαβουλεύσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

*Πληροφορίες: ΕΡΤ