Με κρύο και χιόνια αναµένεται να µας αποχαιρετήσει ο Ιανουάριος. Στο τελευταίο τετραήµερο του µήνα το σκηνικό του καιρού αλλάζει, µε κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις, που θα φτάσουν ακόµα και στην Αττική.

Από σήμερα, Κυριακή έως την Τετάρτη αναµένεται να χιονίσει σε ορεινές και ηµιορεινές περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας, την Εύβοια, την Αττική, αλλά και την Κρήτη, κυρίως στα ορεινά.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ - Επιδείνωση του καιρού σε δύο... δόσεις

Η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει µεγάλη πτώση, της τάξης των 8-10 βαθµών, ενώ οι άνεµοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας ακόµα και τα 9 µποφόρ.


Μπόρες χιονιού στην Αττική - Ποιες περιοχές θα πλήξουν

Στην Αττική ειδικότερα αναµένονται τοπικές µπόρες χιονιού κατά διαστήµατα τη ∆ευτέρα και την Τρίτη (29-30/1), κυρίως στα βόρεια του νοµού στις περιοχές γύρω από τον ∆ιόνυσο, τη Νέα Πεντέλη, τον Βαρνάβα, τα Βίλια, το Κρυονέρι, την Άνοιξη, τις Αφίδνες, τη ∆ροσιά, το Καπανδρίτι, τη Σταµάτα, τους Θρακοµακεδόνες, την Ανθούσα, το Πολυδένδρι, την Εκάλη, τη Φυλή, τη Νέα Ερυθραία και την Οινόη, αλλά και την Κηφισιά, τα Μελίσσια, την Πεύκη, τα Βριλήσσια, το Γραµµατικό, την Αγία Παρασκευή, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι.

Για τη Θεσσαλονίκη το ίδιο διάστηµα ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα επικρατήσουν ισχυροί έως θυελλώδεις βοριάδες, ενώ η θερµοκρασία θα κυµανθεί από -3 έως 10 βαθµούς Κελσίου.

Πάντως, µετά την ολιγοήµερη κακοκαιρία, θα ακολουθήσουν αλκυονίδες ηµέρες, που θα διαρκέσουν περίπου µέχρι τα µέσα του Φεβρουαρίου.