Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολίασε την απόφαση της εισαγγελέως να ζητήσει την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Ο κ. Λέων δήλωσε ότι η εισαγγελέας έχει τεκμηριωμένη άποψη, η οποία συνάδει με τα επιστημονικά δεδομένα.

Ειδικότερα, ο κ. Λέων ανέφερε ότι η εισαγγελέας έχει κατανοήσει πλήρως το θέμα και έχει παράσχει τεκμηριωμένες εξηγήσεις γιατί πρέπει να γίνει δεκτή η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, η οποία είναι η θανατηφόρος λήψη κεταμίνης.

«Έχει γίνει πλήρως αντιληπτό το θέμα και ως την επιστημονική του άποψη, είδα μία τεκμηριωμένη άποψη για ποιο λόγο πρέπει να γίνει δεκτή η αιτία θανάτου, που κατέγραψε και ο ιατροδικαστής, δηλαδή η θανατηφόρος λήψη κεταμίνης, η οποία προφανώς οδηγεί σε θάνατο», είπε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Στη συνέχεια ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η κεταμίνη είναι μια ουσία που σκοτώνει, ειδικά αν τη χειριστεί κάποιος που δεν είναι ειδικός.

«Εκτίμησή μου είναι ότι το επιστημονικό δεδομένο έχει ουσιαστικά αποδειχθεί, το ποια είναι η ορθή επιστημονική άποψη. Η κεταμίνη σκοτώνει όταν είναι σε χέρια μη ειδικών και σε μικρότερες δόσεις από αυτές που χειρίζεται ένας αναισθησιολόγος. Αυτό πρέπει να είναι ένα μήνυμα, καθώς χιλιάδες παιδιά χρησιμοποιούν την κεταμίνη ως ναρκωτικό. Η κεταμίνη σκοτώνει, επαναλαμβάνω», τόνισε.