Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε η 39χρονη δράστρια της δολοφονίας του 43χρονου ξυλουργού στη Χαλκίδα, υπό ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Διαβάστε επίσης: Χαλκίδα: Παρακολουθούνταν από δύο ψυχιάτρους η 39χρονη - Δεν έχουν βρεθεί τα κίνητρα της δολοφονίας


Στη μαραθώνια απολογία της, που διήρκεσε περισσότερο από 3 ώρες, η 39χρονη ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν από μία ερωτική επαφή που είχε με το θύμα πριν από κάποια χρόνια.

‘’Μου μίλησε χυδαία, θόλωσα’’, ισχυρίστηκε η 39χρονη που συνελήφθη για τη δολοφονία του 43χρονου ξυλουργού στη Χαλκίδα

«Πριν χρόνια είχαμε συνευρεθεί συναινετικά. Ύστερα εκείνος το είπε παντού. Δεν άντεχα άλλο την πίεση. Πήγα να τον βρω για να του ζητήσω να πει όλη την αλήθεια για εμάς. Μου μίλησε χυδαία και εκεί θόλωσα… Δεν πήγα για να τον σκοτώσω, να του μιλήσω ήθελα».

Η 39χρονη ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος είπε ότι δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα.

«Ζητάω συγγνώμη. Δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο. Είχε συμβεί κάτι πριν 15 χρόνια που πυροδότησε μια απίστευτη φημολογία. Δεχόμουν αφόρητες πιέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια».

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ ο δικηγόρος της δήλωσε: «Ακούγονται διάφορα σε βάρος της τα οποία δεν είναι αληθή για παράδειγμα ακούγεται ότι παρενοχλούσε τον εκλιπόντα με διάφορα μηνύματα και απειλές αυτά δεν είναι αληθή και δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο το οποίο να είναι ενσωματωμένο στη δικογραφία».

Η σύζυγος του θύματος πάντως έδωσε μία άλλη εκδοχή περιγράφοντας ότι γνώριζε πως η 39χρονη ενοχλούσε τον σύζυγό της μέχρι το 2021.

«Τον έπαιρνε τηλέφωνο ότι κάτι γινόταν μεταξύ τους και ότι πρέπει να μιλήσουν και κατάλαβε ο Σάκης ότι δεν είχε να κάνει με τη σχέση του με τον σύζυγο της. Ότι είχε να κάνει περισσότερο προσωπικό με την ίδια. Ήταν μπερδεμένο. Ήταν σαν να υπάρχει κάποιο υπονοούμενο. Μια φορά που την έχω στο κεφάλι μου πολύ έντονα να έρχεται στο σπίτι και να μου λέει πάλι με πήρε τηλέφωνο».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους η 39χρονη τα τελευταία δύο χρόνια ήταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Μάλιστα από την υπεράσπισή της ζητήθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.