Οι έρευνες για αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ύστερα από τον εντοπισμό της σορού και την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Οι Αρχές συμπληρώνουν σιγά σιγά τα κομμάτια στο παζλ των δραματικών γεγονότων, με τη βεντάλια των ερευνών να ανοίγει και να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη, τη νύχτα της 4ης Ιανουαρίου.

Στο «τραπέζι» μπαίνει η αρχαιοκαπηλία, το κυνήγι θησαυρού αλλά και η τοκογλυφία, καθώς ο 50χρονος άρχισε να «μιλάει» και να δίνει σχετικές πληροφορίες.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την ανεύρεση του κινητού τηλεφώνου του θύματος, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τις συνομιλίες που είχε με τον βασικό ύποπτο για την δολοφονία του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega πάντως, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει αναδείξει οποιαδήποτε εμπλοκή τρίτου ατόμου στη δολοφονία του 30χρονου, ενώ δεν έχει εντοπιστεί κάποιο άλλο όχημα πέρα από του κρεοπώλη.

Πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ανέφεραν ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο το έγκλημα να ήταν συμμετοχικό, δηλαδή να εμπλέκονται σε αυτό περισσότεροι του ενός ατόμου.

Επιπλέον, ο Μπάμπης, όπως διαπιστώθηκε έχει δεχτεί μια σφαίρα ενώ από τις βαλλιστικές εξετάσεις δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ακόμα το βλήμα.

Οι Αρχές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο τετράδιο που σημείωνε τα ονόματα όσων του χρωστούσαν ο Μπάμπης. Όσον αφορά το θέμα των λιρών, εξετάζεται ακόμη από τις Αρχές, χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάτι προς το παρόν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyn2cbksvkn5)


Μεσολόγγι: Βρέθηκαν φυσίγγια στην τσέπη του Μπάμπη

Νέες εξελίξεις έρχονται στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι, καθώς βρέθηκαν φυσίγγια και στην τσέπη του 31χρονου, τα οποία είναι ίδια με αυτά που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν/α Αττικής, μίλησε στο Live News σχετικά με τα νεότερα της πορείας των ερευνών των Αρχών.

«Εκτός από την τάπα, βρέθηκε και το φυσίγγι που μάλλον ρίχτηκε από κάποιο όπλο για να σκοτώσει τον Μπάμπη. Επίσης, στην τσέπη του Μπάμπη βρέθηκαν κι άλλα φυσίγγια» και αποκάλυψε ο κ. Καλλιακμάνης στο Live News πως «τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην τσέπη του Μπάμπη είναι τα ίδια με το φυσίγγι που βρέθηκε άδειο».

Και συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν/α Αττικής: «Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί η καραμπίνα του Μπάμπη, γιατί αν αυτό το φυσίγγι δεν ρίχτηκε από τα 2 όπλα του κρεοπώλη, αυτό πάει να πει ότι ρίχτηκε από το όπλο του Μπάμπη ή από κάποιο τρίτο όπλο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyn0j6ar1m61)

Αναζητούν το όπλο που σκότωσε τον Μπάμπη

Κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου οι Αρχές βρήκαν ένα κομμάτι από φυσίγγιο, το οποίο εστάλη στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για βαλλιστικό έλεγχο.

Μαζί οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης έχουν στείλει και τα δύο όπλα που κατείχε ο 50χρονος κρεοπώλης.

Παράλληλα οι Αρχές πήραν δείγμα από τον κατηγορούμενο για να το συγκρίνουν με το γενετικό υλικό από τα νύχια του θύματος, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ίσως να προηγήθηκε πάλη μεταξύ του δράστη και του θύματος.


Στον Κορυδαλλό ο 50χρονος - Η "θερμή" υποδοχή

Ο 50χρονος κρεοπώλης αναμένεται να οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στον Κορυδαλλό, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο μετά την απολογία του.

Παράλληλα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των ερευνών στην περιοχή ή της ταυτοποίησης DNA ενδεχομένως να κληθεί να δώσει νέα συμπληρωματική απολογία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σόμπολος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η «υποδοχή» που επεφύλασσαν στον κρεοπώλη οι άλλοι κρατούμενοι ήταν ιδιαίτερα… θερμή. Ειδικότερα, ο 51χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στην ψυχιατρική κλινική.

*Διαβάστε εδώ: Μεσολόγγι: Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών - Και νέα πρόσωπα στο κάδρο - Αποκλείει το σενάριο για κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας η ΕΛΑΣ

Όταν έγινε όμως γνωστό ότι έφτασε εκεί, οι υπόλοιποι κρατούμενοι φώναζαν «φέρτε τον εδώ να τον κανονίσουμε».

Ακούγοντας αυτά, ο κρεοπώλης γύρισε στους αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπε «θα αυτοκτονήσω».