Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (23/01) η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν πώς θα αντιδράσει η Ελλαδική Εκκλησία στο επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θεσμοθετεί τον δικαίωμα πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία, ενώ την Κυριακή θα διαβαστεί σχετικό κείμενο στους ναούς.

Σημειώνεται πως η τριμελής επιτροπή που συστάθηκε για τη σύνταξη του κειμένου όπου ανακοινώνονται οι βασικές αρχές της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών αποτελείται από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδος και Κομοτηνής.

Διαβάστε ακόμα: "Όχι σε όλα" της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια: "Είμαστε παντελώς αντίθετοι" - "Να γίνουν ρυθμίσεις στο σύμφωνο συμβίωσης"

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κεντρικός εισηγητής επί του θέματος ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος ενώ πραγματοποιήθηκε και συζήτηση μεταξύ των 82 Μητροπολιτών.Μάλιστα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής ομιλητών, η συνεδρίαση διήρκεσε περισσότερο με τις εκτιμήσεις και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:30 έχοντας ξεκινήσει λίγο μετά τις 09:00.