Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και δήλωσε ότι ο Σύνδεσμος εμμένει στις αντιθέσεις του στην προωθούμενη ρύθμιση για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο π. Κωνσταντίνου τόνισε ότι η αντίθεση αυτή βασίζεται στις ευαγγελικές περικοπές και στις διδασκαλίες της θρησκείας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι κληρικοί θα σεβαστούν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αν τελικά ψηφιστεί η σχετική ρύθμιση.

Όπως τόνισε, οι κληρικοί θα σεβαστούν χωρίς εξαιρέσεις την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα ισχύει για όλους και θα γίνει σεβαστή από όλους.


Όπως επισήμανε πάντως ο εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, αν κάτι τέτοιο αποφασιστεί από την Πολιτεία, «εμένα αν μου έρθει ένα ζευγάρι γυναικών και μου ζητήσει μια ευχή, θα τους τη δώσω, αν μου ζητήσουν να βαπτίσω το παιδί τους, θα το βαπτίσω».

Ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου είπε πάντως ότι δεν πρόκειται να ληφθούν «μέτρα» κατά όσων βουλευτών υπερψηφίσουν τη σχετική διάταξη, όπως π.χ. η απαγόρευση εισόδου τους σε ναούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Εκκλησία έχει τον δικό της τρόπο».