Η ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου εξηγεί τι πρέπει να προσέξουν τα ζευγάρια για τη σχέση τους, όταν έχουν αποφασίσει τον ερχομό ενός μωρού, κάτι το οποίο ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για τους ίδιους.

Η κα Καβαλλιεράτου τονίζει:«Προσπαθούμε εδώ και καιρό για παιδί αλλά δεν τα καταφέρνουμε και αυτό έχει αρχίσει να δημιουργεί τριβές μεταξύ μας».

Σε σχέση με το πόσο επηρεάζει την καθημερινότητα, μία ερώτηση που βασανίζει πολύ τα ζευγάρια όταν πάρουν την απόφαση να κάνουν ένα παιδί, η ψυχολόγος αναφέρει: «Σε κάποιες περιπτώσεις, το άγχος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά στην καθημερινότητα. Στις προσπάθειες για σύλληψη τα συναισθήματα είναι έντονα και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σχέση».

Όπως είπε η κα Καβαλλιεράτου, όταν βιώνουμε έντονα συναισθήματα το σώμα μας αντιδρά. «Δώστε χώρο και εκφραστείτε. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε τις δίκες σας ανάγκες. Περάστε κοινό χρόνο με τον σύντροφό σας ως ζευγάρι. Εστιάστε στα συναισθήματά σας, εντοπίστε τι σας δυσκολεύει περισσότερο. Εκφράστε στον σύντροφό σας ό,τι χρειάζεστε και συζητήστε πώς μπορεί να είναι δίπλα σας».