«Με μεγάλη θλίψη σάς ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας και σύζυγος, Χάρης, άφησε την τελευταία του πνοή», ανακοίνωσε η οικογένεια του Χάρη Κωστόπουλου, που έφυγε από τη ζωή προχθές, 20/1, στα 60, νικημένος από τον καρκίνο.

Χάρης Κωστόπουλος: Νοσηλευόταν για έναν μήνα σε ιδιωτική κλινική

Ο πασίγνωστος λαϊκός τραγουδιστής «αγωνίστηκε παλικαρίσια», θα πουν οι δικοί του, μέχρι τέλους. Όπως δήλωσε η οικογένειά του στο «Secret» των «Παραπολιτικών», ήλπιζαν σε θαύμα. Νοσηλευόταν για έναν μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ιδιωτική κλινική και μερικές μέρες πριν από τα Χριστούγεννα εισήχθη στην Εντατική. Λίγο πριν από τον θάνατό του, ο γιος του, Χρήστος, δήλωνε στην «On Time»: «Ο πατέρας μου έχει περίπου ενάμιση μήνα που νοσηλεύεται - είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Είχε περιπέτεια με την υγεία του όταν ήταν 24 κι έχει ιδιαίτερο δέσιμο με τον Άγιο Ραφαήλ. Γι’ αυτό, τον αδερφό μου, που είναι 26 χρόνων, τον λένε Ραφαήλ».

kostopoulos_1
✱ Ο Χάρης Κωστόπουλος από την τελευταία του εμφάνιση στα Μad VMAs το καλοκαίρι

Το τάμα στον Άγιο Ραφαήλ

Ο τραγουδιστής αναγκάστηκε να διακόψει τις εμφανίσεις του σε γνωστό κέντρο λόγω της κατάστασής του. Νέος ακόμη διαγνώστηκε µε λευχαιμία, διάβασε βιβλία για τον Άγιο Ραφαήλ, που του έστειλε θεία του από τη Μυτιλήνη, τα οποία τον ανέβασαν ψυχολογικά, θεραπεύτηκε και έτσι έκανε τάμα το όνομα του μικρού του γιου στον άγιο.

Βράχος δίπλα του, όλο αυτό το διάστημα που έδινε άνιση μάχη με τον καρκίνο, υπήρξε η σύζυγός του, Βιβή, με την οποία ήταν μαζί από 23 ετών, τα παιδιά του και ο αδελφός του, ∆ημήτρης.

Από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών ξεκίνησε ως οργανοπαίκτης μπουζουκιού στη Μακεδονία, ενώ από νεαρός έγραφε και μουσική. Έγινε γνωστός στο ξεκίνημά του ως «το μπουζούκι του Βασίλη Καρρά», καθώς συνόδευε τον αξέχαστο λαϊκό αοιδό, που έφυγε πρόσφατα, στις εμφανίσεις του. Εννοείται, του είχε γράψει στίχους και μουσική. Όπως και στους Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Σταμάτη Γονίδη, Ζαφείρη Μελά, Αντύπα, Χαρά Βέρρα.

kostopoulos_2
✱ Ο Χάρης Κωστόπουλος με τη γυναίκα του και τον Βασίλη Καρρά το 2013

Οι μεγάλες επιτυχίες 

Ποιος ξεχνάει όμως και τις δικές του επιτυχίες: «Είσαι µια θεά», «Τι αμαρτίες έχω κάνει», «Βρείτε κάποια που να ’χει αισθήματα», «Εδώ σε θέλω, καρδιά µου», «Πουλάω τρέλα», «Πρώτο θέμα», «Με ξεχνάς». Τελευταία του εμφάνιση ήταν το καλοκαίρι, που ανέβηκε στη σκηνή των Mad VMAs ερμηνεύοντας το σουξέ του «Βρείτε μου κάποια» σε συνεργασία με τον τράπερ Ivan Greko.

Την Τρίτη στη Γλυφάδα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Σύλλογος «Φλόγα» Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»