Τις δυνάμεις τους μετρούν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με κορωνίδα το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Όπως αναφέρει το voria.gr, οι παραγωγοί σε μία πρώτη μορφή αντίδρασης έβγαλαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο προς Κιλκίς, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αγροτών, η συμμετοχή μέχρι τώρα είναι ικανοποιητική, ενώ όπως επισήμαναν αναμένονται και άλλα τρακτέρ από τα χωριά της περιοχής για να ενισχύσουν το μπλόκο προκειμένου να καθορίσουν την συνέχεια της κινητοποίησής τους.

Διαβάστε ακόμα: Αυγενάκης: Οι υποκινητές των αγροτικών κινητοποιήσεων έχουν κομματική απόχρωση και τους γνωρίζουμε

Στον δρόμο των κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι αγρότες των Σερρών, οι οποίοι την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην έδρα της αντιπεριφέρειας στις Σέρρες.

Οι αγρότες διεκδικούν την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές τις οποίες πληρώνονται για τα προϊόντα που παράγουν και ενίσχυσης των εισοδημάτων τους.