Νεκρός στη μέση του δρόμου έπεσε ένας 43χρονος στη Χαλκίδα, όταν μια 39χρονη του επιτέθηκε κραδαίνοντας δύο μαχαίρια. Η γυναίκα κατάφερε τουλάχιστον τέσσερις μαχαιριές στο κορμί του άτυχου άνδρα, ο οποίος ξεψύχησε λίγο αργότερα. Μάρτυρας της επίθεσης υπήρξε η σύζυγος του θύματος, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, πλησίον του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας.

Το θύμα, γνώριμος και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ήταν ένας ξυλουργός, ο οποίος διατηρούσε εργαστήριο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Λουκίσια, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα. Ο 43χρονος Σάκης Νικολάου, όπως αναφέρουν συγγενείς και φίλοι, δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Από την άλλη, η δράστις, η 39χρονη Π.Ρ., κόρη ψάλτη και ανιψιά μητροπολίτη, παντρεμένη και μάλιστα με δύο ανήλικα παιδάκια, φαίνεται πως αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα. Όπως προκύπτει από πληροφορίες, ο σύζυγός της και το θύμα κατάγονται από τον ίδιο οικισμό και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι ήταν κολλητοί φίλοι.

«Βοήθεια, σκοτώνουν τον άντρα μου»

Τα γεγονότα που σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου είναι πραγματικά βγαλμένα από θρίλερ. Ήταν γύρω στις 07:50, όταν δύο περίοικοι, εμβρόντητοι, έγιναν μάρτυρες καβγά μεταξύ της 39χρονης και του 43χρονου. Την ίδια εικόνα αντίκρισε όμως και η σύζυγος του θύματος, η οποία φέρεται να είδε το περιστατικό από το μπαλκόνι του σπιτιού της, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 39χρονη φέρεται να χτύπησε πισώπλατα τον άνδρα με το ένα μαχαίρι και έπειτα τον τραυμάτισε με το άλλο άλλες τρεις φορές. Η σύζυγος του θύματος κάλεσε την Αστυνομία ουρλιάζοντας: «Βοήθεια, σκοτώνουν τον άντρα μου!». Τόσο το ΕΚΑΒ όσο και η Αστυνομία έφτασαν στο σημείο ταχύτατα. Εκεί οι αστυνομικοί αντίκρισαν τη δράστιδα μέσα στα αίματα να κάθεται δίπλα στο θύμα, με το βλέμμα στο κενό. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών και έπειτα των γιατρών, ο άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε με το ένα μαχαίρι καρφωμένο στην αριστερή ωμοπλάτη του, άφησε την τελευταία του πνοή. «Η πρώτη μαχαιριά έχω την αίσθηση ότι είναι και πιο σοβαρή, διότι πιθανότατα έχει οδηγήσει σε τρώση την καρδιά» είπε ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου άνδρα και έκανε λόγο για προσχεδιασμένο έγκλημα, καθώς, όπως είπε, η δράστις έφυγε από το χωριό της έχοντας δύο μαχαίρια μαζί της.

Τον παρενοχλούσε

Όπως έγινε γνωστό, δράστις και θύμα είχαν προϊστορία. Από την πλευρά της οικογένειας του θύματος τονίζεται κατηγορηματικά πως η εν λόγω γυναίκα παρενοχλούσε συστηματικά τον 43χρονο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Αθανάσιο Τάρτη, το 2021 ο αδικοχαμένος Σάκης Νικολάου είχε απευθυνθεί στον ίδιο, προκειμένου να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να απομακρύνει από κοντά του την 39χρονη. Το τραγικό ήταν πως τα δύο ζευγάρια φέρονται να έκαναν παρέα τα προηγούμενα χρόνια. Ο ίδιος ο κ. Τάρτης φρόντισε, πάντως, να εξηγήσει πως η δράστις και το θύμα δεν διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις, παρά την αντίθετη φημολογία. Ο συνήγορος της χαροκαμένης οικογένειας σημείωσε, δε, πως η δράστις το 2021 είχε καταστήσει σαφές πως είχε πρόθεση να σκοτώσει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η 39χρονη φέρεται να έγραφε στα μηνύματά της: «Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία». Όπως συμπλήρωσε μάλιστα ο ίδιος: «Το γιατί είχε εμμονή μαζί του θα πρέπει να το ρωτήσετε στην ίδια τη δράστιδα».

Ασταθής και μυστηριώδης

Από εκεί και πέρα, πολλές είναι οι πληροφορίες που καταφθάνουν όσον αφορά την κατάσταση της 39χρονης. Η ίδια, από την πρώτη στιγμή που οδηγήθηκε στην Ασφάλεια μέχρι και την ώρα που βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα χθες το μεσημέρι, αρνιόταν να μιλήσει. Μόνο στον δικηγόρο της, Θέμη Κωντσιλίδη φέρεται να είπε κάποια πράγματα, επικαλούμενη μια ιστορία δεκαπέντε ετών. «Έχει γίνει κάτι πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια». Αυτό μόνο είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ενώ το μόνο που ζητούσε ήταν να δει αν είναι καλά τα παιδιά της», είπε ο συνήγορός της, ενώ -κατά πληροφορίες-  τόσο αυτά όσο και ο σύζυγός της την επισκέφθηκαν για να τη στηρίξουν. «Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί, καθώς θύμα και φερόμενη ως δράστρια ήταν αγαπητά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς μια τόσο ήρεμη γυναίκα, με τα δυο της παιδιά, έχει οδηγηθεί σε τόσο βίαιη πράξη», συμπλήρωσε ο κ. Κωντσιλίδης.

Όπως αναφέρουν πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον της 39χρονης, η ίδια φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Τους τελευταίους τρεις μήνες φέρεται να παρακολουθούνταν από ψυχίατρο, ενώ αναμένεται να ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη την ερχόμενη Τετάρτη, όταν και θα εκπνεύσει η διορία για την απολογία της.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime