Κατάφερε να γλιτώσει από τα «δεσμά» του συντρόφου της και σήμερα ζει την ζωή που αξίζει σε κάθε άνθρωπο, μακριά από την ένταση, τον φόβο και την ενδοοικογενειακή βία . «Ήθελε να με βιάσει, με μαχαίρωσε στον λαιμό», λέει στην ΕΡΤ η Μάγια που υπέστη βία από τον σύντροφό της και κατάφερε να γλιτώσει, όταν κλειδώθηκε στην τουαλέτα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

 Ο εφιάλτης της ενδοοικογενειακής βίας

Η Μάγια έζησε τον απόλυτο εφιάλτη από τον ίδιο τον σύντροφό της, μπροστά στα μάτια του παιδιού της. Δυο χρόνια μετά οι πληγές στο σώμα έχουν επουλωθεί όμως οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. «Ήθελε να με βιάσει, δεν τα κατάφερε, μετά ξεκίνησε, με μαχαίρωσε στον λαιμό και εγώ πρόλαβα και μπήκα στο μπάνιο και πρόλαβα να καλέσω το 100. Ήμουν ακίνητη και το παιδί καθόταν δίπλα, είχα και αίματα και είπα ότι θα λιποθυμήσω», ανέφερε η Μαρία στην εκπομπή Τριτολογίες της ΕΡΤ.

Το τηλεφώνημα αυτό της έσωσε τη ζωή καθώς λίγα λεπτά αργότερα ένα περιπολικό βρισκόταν έξω από την πόρτα του σπιτιού της.

 «Οι συνάδελφοι της Άμεσης Δράσης και του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου το εντόπισαν. Άκουγαν ότι η γυναίκα κινδυνεύει, έσπασαν την πόρτα, εισήλθαν εντός, είδαν τον δράστη να προσπαθεί να την μαχαιρώσει μπροστά στα μάτια του μικρού παιδιού. Μάλιστα επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν εκ των αστυνομικών, ευτυχώς φορούσε το αλεξίσφαιρο», δηλώνει ο Θ. Τσαιρίδης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

 Στη φυλακή ο πρώην σύντροφος

Ο πρώην σύντροφός της βρίσκεται στη φυλακή, καθώς καταδικάστηκε για βαριά σωματική βλάβη, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

 «Προσπαθούσε η αστυνομία να σπάσει την πόρτα και μου είπε ότι αν γλυτώσεις θα πάω στη φυλακή και όταν βγω έξω πάλι θα σε σκοτώσω. Εγώ γλύτωσα. Πολλοί δεν γλυτώνουν ή ζουν στην κόλαση. Δεν πρέπει να λυπάσαι τον άνθρωπο, δεν πρέπει να δώσεις 2η ευκαιρία. Πρέπει να ζητήσεις βοήθεια ή να έχεις αντίδραση. Πρέπει να καλέσεις την αστυνομία, πρέπει να πας εκεί. Θα σε βοηθήσουν».

Η βία με θύματα γυναίκες έχει αυξηθεί πανευρωπαϊκά κατά 60%.