Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” καλώντας για ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά και ενημέρωση ως προς την ασφάλεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

“Αυτό που δείχνουν οι μελέτες ως στοιχείο είναι ότι όσοι δεν έχουν αποδεχτεί και δεν κάνουν το εμβόλιο είναι όχι λόγω της πεποίθησής τους για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αλλά λόγω της πεποίθησής τους για την ασφάλειά του” τόνισε η κα Ψαλτοπούλου.

Όσον αφορά στην επέλαση της νέας παραλλαγής JN.1 όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, τόνισε ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία και νέα κρούσματα. “Παρόλα αυτά ευτυχώς, λόγω και των εμβολιασμών και των αντιικών φαρμάκων που έχουμε στη φαρέτρα μας, έχουμε λιγότερους θανάτους αναλογικά. Επομένως είναι κάτι που έχει κερδηθεί με τους εμβολιασμούς” σημείωσε.

“Προφανώς ένα άτομο με ανοσοανεπάρκεια παραδείγματος χάριν, οποιοσδήποτε έχει αιματολογικό κακόηθες νόσημα, πρέπει να πάει να εμβολιαστεί με την έγκριση του γιατρού του, αλλά υπάρχουν και τόσα άλλα νοσήματα για τα οποία ο εμβολιασμός σώζει πλέον τη ζωή του, αλλιώς θα κινδυνεύσει να μπει στο νοσοκομείο” δήλωσε η κα Ψαλτοπούλου.