Το πρωί της Δευτέρας θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνοούμενου στην εισαγγελία Μεσολογγίου. Οι αστυνομικοί για 11η ημέρα δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του αγνοούμενου νεαρού που έχει εξαφανιστεί από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, από το σπίτι του στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου.

Παρά τις έρευνες αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών, ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, drone, ακόμη και δύτη που ήρθε από την Πάτρα για να συνδράμει στις έρευνες. Οι αστυνομικοί τις τελευταίες ώρες έλαβαν μια περίεργη κατάθεση από ένα πρόσωπο που είχε ολιγόωρες επαφές με τον 50χρονο επιχειρηματία και σύμφωνα με τα λεγόμενα του, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση που έδωσε στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, ο 50χρονος σαφώς πλην εμμέσως υπονόησε πως δεν θα βρεθεί τίποτε.

Εξάφανιση στο Μεσολόγγι: Σε ακόμη μία κάμερα εμφανίζεται το μαύρο τζιπ του βασικού υπόποτου

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών», οι αστυνομικοί εντόπισαν το μεσημέρι της Κυριακής μια ακόμη κάμερα από μια έκταση που οδηγεί στον ποταμό Εύηνο, κοντά στο Ευηνοχώρι, όπου εμφανίζεται το μαύρο τζιπάκι του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση, να κινείται στην περιοχή. Είναι η μοναδική κάμερα που καταγράφει σε τέτοια απόσταση από το Μεσολόγγι τις επίμαχες ώρες της εξαφάνισης του Μπάτη, τον 50χρονο επιχειρηματία. Την ίδια ώρα που ο ίδιος, σύμφωνα με την κατάθεση του, υποστήριζε πως αφού άφησε τον Μπάμπη στον κόμβο των πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, επέστρεψε στο σπίτι του. Πλην όμως, εντοπίστηκαν υλικό από κάμερες να κινείται στον παράδρομο της Ιόνιας οδού, να πηγαίνει σε μίνι-μάρκετ να ψωνίζει χαρτί κουζίνας κ.α.

Οι αστυνομικοί έχουν προγραμματίσει για την Δευτέρα να ερευνήσουν μια έκταση αρκετών στρεμμάτων κοντά στον ποταμό Εύηνο, όπου εκτιμάται βάσει χρονομέτρησης πως μπορεί εκεί να έφτασε ο 50χρονος. Για τους αστυνομικούς είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ο Μπάμπης Κούτσικος, έχει πέσει θύμα δολοφονίας.

«Το γεγονός ότι ο Μπάμπης πήρε μαζί του την καραμπίνα, σημαίνει πως κάτι φοβόταν»

Οι ελπίδες να εντοπιστεί το κινητό του, είναι απειροελάχιστες. Το στοίχημα είναι να βρεθεί το σώμα του αγνοούμενου, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές εκτιμήσεις, έφυγε από το σπίτι του, προκειμένου να πάει να παραλάβει τα λεφτά που του χρωστούσε ο 50χρονος επιχειρηματίες. «Οι 17.000 ευρώ που επιβεβαιώνονται μέσω μηνυμάτων που αντάλλαξαν οι δύο άνδρες, τις τελευταίες ημέρες με τον Μπάμπη να στέλνει ''τελεσίγραφο'' στον 50χρονο, πως θέλει τα λεφτά του μέχρι το -περασμένο- Σάββατο, καθώς θα έφευγε για την Ιταλία, όπου ζούσε και εργαζόταν. Το γεγονός ότι ο Μπάμπης πήρε μαζί του την καραμπίνα, φορώντας τα …καλά του ρούχα και όχι ρουχισμό για κυνήγι, αυτό σημαίνει πως κάτι φοβόταν, πήρε την καραμπίνα για προστασία. Προφανώς, ο συνομιλιτής του θα του είπε πως πρέπει να συναντήσουν ένα τρίτο πρόσωπο για να πάρει τα λεφτά και να τα επιστρέψει στον Μπάμπη», υποστηρίζει στα «Παραπολιτικά» αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες της υπόθεσης.

Το εάν συμμετείχε και δεύτερο πρόσωπο στην εξαφάνιση του Μπάμπη, αυτό θα αποδειχθεί, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε επαφή με τις δικαστικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει εως τώρα επαρκούν για την στοιχειοθέτηση κατηγορίας σε βάρος του βασικού υπόπτου της υπόθεσης. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ο αγνοούμενος αλλά και το κινητό του τηλέφωνο.