Παγωνιά και χιόνια αλλά στα βουνά για το Σαββατοκύριακο προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος, αλλά στα χαμηλά…δεν θα πνιγούμε στα χιόνια, όπως διευκρινίζει.  

Ειδικότερα, παγωμένο αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, και στην πρόβλεψή του ο Γιάννης Καλλιάνος παρουσίασε τα υψόμετρα περιοχών που θα ντυθούν στα λευκά.

Ο μετεωρολόγος, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι δεν θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας: «Δεν θα πνιγούμε στο χιόνι στα χαμηλά. Σχεδόν σε καμία περιοχή της χώρας δεν θα χιονίσει κάτω από τα 300-400 μέτρα. Αύριο είναι η κρίσιμη μέρα με τις χιονοπτώσεις, οι οποίες θα απασχολήσουν τα ανατολικά».

Ο κ. Καλλιάνος παρουσίασε περιοχές και υψόμετρα για τις χιονοπτώσεις του Σαββάτου:

 Νότια Χαλκιδική: 400μ.

Πήλιο: 400μ.

Φθιώτιδα: 450μ.

Βοιωτία και Αττική: 450-500μ.

Εύβοια: 500μ.

ΒΑ Πελοπόννησος: 600μ.

Κρήτη: 900μ.

«Δεν θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας. Δεν χρειάζεται να πάρουμε αλυσίδες για τη Βούλα, τη Βάρη, τη Βουλιαγμένη. Δεν χρειάζεται να πάρουμε φτυάρι για το Φάληρο (…) Οριακά, ίσως, έχουμε κάποιες χιονοστρώσεις πάνω από τα 500-600μ. Στον Διόνυσο ενδεχομένως να το στρώσει για λίγο. Περιμένουμε χιονοπτώσεις ασθενούς έως και μέτριας έντασης σε αυτές τις περιοχές», διευκρίνισε.

 «Επαναλαμβάνω για την Αττική κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού, στα προαναφερθέντα υψόμετρα, θα επηρεαστούν από χιονοπτώσεις», πρόσθεσε.

Καλλιάνος: Παγωμένο το πρωινό της Κυριακής

Στη συνέχεια, ο κ. Καλλιάνος έκανε λόγο για «παγωμένο» πρωινό την Κυριακή, «σε σχέση με αυτά που έχουμε βιώσει τον φετινό χειμώνα». Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα αγγίξει τον 1 βαθμό Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη τον -1°C, ενώ στη Λάρισα τους -3 °C.