Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τον 39χρονο σήμερα Ιάκωβο ή Άκη, όπως τον φωνάζουν, ο οποίος κατηγορείται για τη συγκλονιστική υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 41χρονης συντρόφου του Γεωργίας, αποκαλύπτουν το σκοτεινό παρελθόν του. Εκτός από τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό, αλλά και βιασμό από την ίδια του την αδελφή, τις καταγγελίες από τις δύο πρώην συζύγους του για τη βίαιη και παράτυπη συμπεριφορά του, ο ίδιος υπήρξε πρωταγωνιστής ακόμη ενός θρίλερ το 2009.

Τότε, σε ηλικία 23 ετών, είχε αποκτήσει ένα παιδί με τη μόλις 17χρονη τότε σύντροφο και μετέπειτα σύζυγό του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr, οι γιατροί αναφέρουν ότι το βρέφος έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες μετά τη γέννα, περιστατικό που αμφισβήτησαν οι νεαροί γονείς. Μάλιστα, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ισχυριζόμενοι ότι κάποιος άλλαξε το παιδί τους στο κρατικό μαιευτήριο με ένα άλλο, νεκρό, το οποίο παρουσίασε ως δικό τους, με σκοπό το πραγματικό τους παιδί να προωθηθεί για υιοθεσία.

Ακολούθησε σειρά ερευνών, που δεν κατέληξαν πουθενά. Το κορυφαίο όμως μυστήριο ήταν όταν διατάχθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές να γίνει εκταφή του βρέφους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος DNA. Ο τάφος ήταν κενός. Κάποιος είχε κλέψει το νεκρό παιδί και στο φέρετρο υπήρχαν γάζες.

Η υπόθεση απασχόλησε αρκετές φορές την επικαιρότητα μέχρι και το 2013, όταν όλες οι εισαγγελικές έρευνες τέθηκαν στο αρχείο, χωρίς να προκύψουν δράστες. Ο 39χρονος, που κρατείται για τη δολοφονία της Γεωργίας, κατέθετε μηνύσεις και προχωρούσε σε καταγγελίες εναντίον γιατρών, ακόμη και συγγενών του, υποστηρίζοντας ότι είχαν απαγάγει το παιδί του με σκοπό να κερδίσουν χρήματα από την πώλησή του για υιοθεσία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, υποστήριζε ότι είχε έγγραφα με βάση τα οποία το παιδί, παρότι γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 2009, παρουσιαζόταν να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Είναι αλήθεια ότι τότε ο ίδιος είχε ξεκινήσει δικαστικό αγώνα πιστεύοντας ότι το παιδί του απήχθη.

Το μυστήριο με την κλεμμένη σορό του βρέφους

Η υπόθεση όμως περιπλέχθηκε όταν οι καταγγελίες οδήγησαν στην απόφαση της εισαγγελέως να γίνει εκταφή, προκειμένου να εξεταστεί το νεκρό βρέφος και να γίνει σύγκριση DNA με τους γονείς του. Ήταν ο μόνος τρόπος να αποδειχθούν ή να διαψευσθούν οι ισχυρισμοί του 39χρονου ότι το παιδί που ετάφη δεν ήταν δικό τους και πως εκείνο το πούλησαν κάποιοι για υιοθεσία. Στον τάφο δεν βρέθηκε τίποτα. Κάποιος είχε κλέψει τη σορό του μωρού.

Τότε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και σημερινή εισαγγελέας Εφετών Μαρία Τιντικάκη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, κατέληξε στο ότι το μωρό δεν απήχθη ποτέ από το νοσοκομείο. Παράλληλα ζήτησε να γίνει έρευνα για την απώλεια της σορού και να εξεταστεί ποιος είχε συμφέρον να την εξαφανίσει για να μη γίνουν εξετάσεις. Για τις καταγγελίες περί αρπαγής από την πλευρά του 39χρονου, είχε καταλήξει ότι οι γονείς έβλεπαν επί δεκαεννέα ημέρες το παιδί τους στην κλινική, ενώ ήταν ζωντανό, και πως στενός συγγενής του ζευγαριού επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του ότι το ίδιο παιδί παραδόθηκε νεκρό στην οικογένεια. «Έτσι καταρρίπτεται ο ισχυρισμός πως το βρέφος άλλαξε ενώ ήταν ζωντανό», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, στην πολυσέλιδη διάταξή της η εισαγγελέας, τοποθετώντας στο αρχείο της τη μήνυση των γονέων.

Ο 39χρονος γνώρισε την πρώτη του σύζυγο το 2008, όταν αυτή ήταν μόλις δεκαέξι χρόνων κι αυτός είκοσι δύο. Οι γονείς της αντιδρούσαν σε αυτή τη σχέση. Η κοπέλα όμως έμεινε έγκυος και γέννησε το 2007 το κοριτσάκι, που φέρεται να πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννα. Στη συνέχεια το ζευγάρι απέκτησε άλλα δύο παιδιά. Σε λίγα χρόνια χώρισαν και, πριν ακόμη βγει το διαζύγιο, ο Άκης φρόντισε να ξαναπαντρευτεί. Μάλιστα, για κάποιους μήνες φέρεται ως δίγαμος. Ούτε αυτός ο γάμος όμως στέριωσε, λόγω του βίαιου χαρακτήρα του, σύμφωνα με τη δεύτερη σύζυγό του. «Έχει κάνει μέχρι και τον καρκινοπαθή. Ξύριζε τα μαλλιά του και τα φρύδια του για να με πείσει», λέει. «Για να γλιτώσει το τομάρι του, είναι ικανός για τα πάντα», επισημαίνει.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime