Σημαντική βελτίωση στην υγεία του παρουσιάζει ο 9χρονος από τη Νέα Φιγαλεία της Ηλείας που νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγία Σοφία» με εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα, με τους γιατρούς να εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει και θα βγει σύντομα νικητής στην περιπέτεια που περνά.

Όπως τόνισε η μητέρα του, το παιδί δεν έχει μηνιγγίτιδα, αλλά εγκεφαλίτιδα, κάτι που έδειξαν οι εξονυχιστικές εξετάσεις που του έγιναν στο ειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο Κωνσταντίνος συνεχίζει να βρίσκεται στη ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση, αλλά, όπως τόνισε η μητέρα του, τις επόμενες ώρες οι θεράποντες ιατροί αναμένεται να το ξυπνήσουν και να το μεταφέρουν σε κλίνη, όπου θα παρακολουθείται για κάποια 24ωρα, πριν τελικά ανάψουν το «πράσινο» φως για να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Το παιδί μου δεν έχει μηνιγγίτιδα, αλλά εγκεφαλίτιδα. Είναι από υψηλό πυρετό που πέρασε στα ξαφνικά, χωρίς να το γνωρίζουμε. Το παιδί μου είναι πολύ καλά και σήμερα (σ.σ.: χθες) θα το ξυπνήσουν και αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα μπει σε δωμάτιο. Είναι κάτι που θεραπεύεται, έτσι όπως μου είπαν οι γιατροί. Δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό, μου λένε. Η καρδιά του λειτουργεί κανονικά, οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Πηγή: patrisnews.com