«Η αδικία δε θα γίνει νόμος! Η αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία είναι δικαίωμα! Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν σήμερα, με τα μεγαλειώδη τους συλλαλητήρια, χιλιάδες φοιτητές και μαθητές σε όλη τη χώρα, δίνοντας την πρώτη, μαζική απάντηση στα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, που ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση στη Βουλή» τονίζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

   «Εκατοντάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι και δεκάδες Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών, κόντρα στο 'εμπάργκο' και τη σιωπή που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση, ξεκαθάρισαν πως τα άδικα νομοσχέδια για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τριπλές πανελλαδικές εξετάσεις στο Λύκειο, διάλυση των πτυχίων και περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παιδείας θα μείνουν στα χαρτιά!

ΚΝΕ: Αντιδραστική τομή της κυβέρνησης

   Απέναντι σ' αυτή την αντιδραστική τομή της κυβέρνησης, που ακολουθεί πιστά την πολιτική της ΕΕ και το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που προστίθεται στο δυσβάσταχτο κόστος για μόρφωση, τη διαρκή υποβάθμιση, τη λογική 'αν έχεις λεφτά, σπουδάζεις', ο δίκαιος αγώνας των φοιτητών και των μαθητών είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Οι χιλιάδες που κινητοποιήθηκαν σήμερα είναι η φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων που θέλουν σύγχρονα σχολεία και Πανεπιστήμια, αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα».

   «Αν κάτι αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι ο 'επιμένων αγωνιστικά' νικά! Το ζήσαμε, το αποδείξαμε πολλές φορές. Οι σημερινές κινητοποιήσεις ήταν μόνο η αρχή…» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.