Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από την τραγωδία που σημειώθηκε στην Βέροια, όταν μια 37χρονη χτύπησε μέχρι θανάτου το έξι μηνών βρέφος της. Για την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας αλλά και του περιβάλλοντός της, μίλησε στο parapolitika.gr ο δικηγόρος της, Δημήτρης Ζυγουλιανός.

Η 37χρονη μητέρα, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, «είχε περάσει επιλόχεια κατάθλιψη και είχε νοσηλευτεί για ένα μικρό διάστημα», όπως λέει στο parapolitika.gr o κ. Ζυγουλιανός. Οι νοσηλείες της ήταν δύο, το 2018 και το 2019, και ο δικηγόρος της επιβεβαιώνει ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Σημειώνει ωστόσο ότι περιμένουν την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που έχει ζητηθεί. «Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, μόνο αυτοί θα αποφανθούν τι ακριβώς συνέβη και σε τι κατάσταση ήταν» λέει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει στο parapolitika.gr ο κ. Ζυγουλιανός, η 37χρονη ακόμα και σήμερα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. «Δεν έχει συναίσθηση ότι αυτό που έκανε επέφερε τον θάνατο του παιδιού της. Δεν μπορεί να το αντιληφθεί» αναφέρει.

Οι γονείς της 37χρονης, που ήταν και οι άνθρωποι που έτρεξαν στο νοσοκομείο με το βρέφος, είναι και αυτοί σε τραγική κατάσταση και ότι «δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε», όπως λέει στο parapolitika.gr o κ. Ζυγουλιανός. Σημειώνει δε ότι την φρόντιζαν και πως «ήταν πολύ δεμένη οικογένεια, ήταν πολύ κοντά. Μεγάλωναν δηλαδή τα μωρά, δεν ήταν μόνη της».

Διαβάστε ακόμα: Παιδοκτονία στη Βέροια: "Μας είπε αλήτες στην κηδεία" λένε οι συγγενείς για τον πατέρα του βρέφους -"Πήγαν να με λιντσάρουν"

Η ιατροδικαστική εξέταση και οι ισχυρισμοί της μητέρας

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο θάνατος του 6 μηνών βρέφους προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα. Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η 37χρονη ενώπιον των Αρχών ισχυρίστηκε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος και δεν του επέφερε τραύματα. Υποστήριξε επίσης ότι ο θάνατος επήλθε στην προσπάθεια να το ταΐσει.

Αύριο η απολογία της 37χρονης

Η 37χρονη μητέρα αναμένεται να περάσει αύριο (12/01) το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και η γυναίκα κρατείται στην Αστυνομική διεύθυνση Βέροιας.

Η πλευρά του εν διαστάσει συζύγου

Ο δικηγόρος του εν διαστάσει συζύγου της 37χρονης, Στέλιος Σούρλας, σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε πως ο πατέρας του άτυχου βρέφους δεν γνώριζε ότι η γυναίκα του είχε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ την κατηγόρησε για εχθρική συμπεριφορά.

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2023 και βρίσκεται σε διάσταση από τον περασμένο Αύγουστο.

Διαβάστε σχετικά: Παιδοκτονία στη Βέροια: Ο πατέρας του βρέφους καταθέτει μήνυση κατά της 37χρονης

Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας στην Βέροια

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (09/01) μπροστά στα μάτια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της, 6 και 7 ετών. Τα δύο παιδάκια βγήκαν έντρομα από το σπίτι ειδοποιώντας τον παππού και τη θεία τους, που μένουν σε απέναντι κατοικία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα-ήταν σε τόσο κακή ψυχολογική κατάσταση-που δεν άφηνε το παιδί από τα χέρια της ακόμα και όταν του είχε αφαιρέσει τη ζωή.

 Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Βέροιας, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.