Το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών κλήθηκε να σχολιάσει ο Κώστας Ανδρουλάκης, ξάδελφος του Νίκου Ανδρουλάκη από το Λονδίνο, όπου ζει μόνιμα με τον σύζυγό του και τα δύο υιοθετημένα τους παιδιά, μετά και τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία τοποθετήθηκε για το θέμα.

Μιλώντας στον Alpha και στην εκπομπή «Super Katerina», ο Κώστας Ανδρουλάκης είπε για την οικογένειά του: «Και τα δύο μας παιδιά έχουν έρθει από την κοινωνική πρόνοια. Απλά ο μεγάλος μας πήγε πρώτα σε άλλες ανάδοχες οικογένειες, ο μικρός μας υιοθετήθηκε από το νοσοκομείο» και συνέχισε: «Μένουμε στο Λονδίνο, σκεφτόμασταν το κομμάτι της υιοθεσίας πάρα πολύ καιρό, από το 2005, τότε το θέμα της υιοθεσίας στην Ελλάδα ήταν αρκετά πίσω, έχουν γίνει πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά στο διάστημα που το λέγαμε εμείς δεν επιτρεπόταν η υιοθεσία από ζευγάρι ανδρών».

«Πρακτικά, έχουμε μια οικογένεια η οποία αναγνωρίζεται πλήρως στην Αγγλία, αλλά όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα δεν έχουμε καμία νομική υπόσταση σαν οικογένεια. Δεν μπορώ να τους δώσω ελληνική ιθαγένεια, στερούνται κληρονομικών δικαιωμάτων, αν γίνει κάτι και κάποιος από εμάς πάθει κάτι όσο είμαστε στην Ελλάδα, υπάρχουν θέματα πρόσβασης και αποφάσεων», εξήγησε, ενώ πρόσθεσε για το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή: «Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά. Λύνει το θέμα του σήμερα το νομοσχέδιο, το θέμα των υπαρχόντων παιδιών. Ως προς το μέλλον, για την παρένθετη μητέρα, δεν έχω καταλάβει ακόμα», τόνισε.

Δείτε το βίντεο: